Balint laudă jucătorii după victoria cu CS Mioveni: „Au depășit un moment dificil”

0
251

După două etape în care UTA, nu a reușit să se impună în fața adversarilor și chiar a reușit să aducă problema că poate rata accederea în Liga 1, a reușit prima victorie. Arădenii s-au impus cu scorul de 2-0 în deplasarea cu CS Mioveni. Jucătorii UTA-ei pot să spere din nou că promovarea în Liga 1 nu este un obiectiv atât de greu de realizat. Antrenorul principal, Laszlo Balint, a fost pentru prima dată fericit în acest play-off, iar la finalul partidei cu Mioveni i-a felicitat, în primul rând, pe jucători.
După ce Octavian Ursu, a deschis scorul în minutul 4, iar Ciprian Rus, a marcat în minutul 86, dintr-un penalty scor de Roumpoulakou în fața lui Dean Beța. După cele două goluri ale meciului dintre CS Mioveni și UTA, scor 0-2, din etapa a III-a a play-off-ului Ligii a II-a, UTA este la un pas de Liga I.
Balint și-a felicitat băieții pentru reușita extrem de importantă. Cu toate acestea au existat și câteva faze când meciul nu a arătat așa cu își dorea el. Perioadele din prima repriză, imediat după deschiderea scorului, cât adversarii au fost lăsați să înainteze. Balint nu mai vrea ca acest aspect să îl regăsească și în celelalte etape. Aceeași situație, a spus antrenorul, a fost semnalată și la meciul cu Petrolul, din meciul precedent.
„Este o victorie imensă. Vreau să îmi felicit băieții pentru că am depășit un moment dificil. Un moment care arată puterea acestui grup chiar dacă am suferit destul de mult în acest meci, chiar dacă am fost obligați să cedăm inițiativa uneori. Nu am făcut cel mai strălucit meci, însă ne-a interesat rezultatul. Mă bucur că am reușit să corectăm destul de multe probleme în ceea ce privește partea defensivă, chiar dacă în prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate. Una peste alta, sunt trei puncte extraordinar de mari, mai sunt șase puse în joc, ușor ușor sper să mergem către obiectiv. Este a doua oară în acest play-off când începem foarte bine și din nou parcă ne-am speriat un pic. În momentul în care am marcat, am făcut pasul înapoi cu toate că nu asta ar fi trebuit. Importante sunt punctele. E foarte important în acest play-off să fii eficient și pragmatic până la urmă. Am reușit să ne închidem destul de bine, am reușit să marcăm acel gol pe final, am mai avut câteva ocazii bune de a ne desprinde și, chiar daca am suferit, este o victorie imensă”, a declarat Laszlo Balint, pe site-ul oficial UTA.
Punctele obținute de UTA sunt extrem de importante, însă antrenorul vrea să arate că echipa își merită locul în Liga 1. Până nu se trage linia de final peste play-off-ul Ligii a II-a, Laszlo Balint nu vrea să mai vorbească despre favorite la promovare. Este conștient că echipa lui pare candidata numărul unu, pentru că este pe primul loc, însă, jocul nu se ridică la nivelul arătat înaintea stopării campionatului, din cauza pandemiei de COVID-19.
„Dacă ne uităm la clasament, suntem principalii favoriți la promovare, dar dacă ne uităm la desfășurarea acestui play-off de până acum, lăsați-mă să fiu echilibrat, să îmi țin băieții în priză pentru că ne așteaptă duminică un meci extrem de important împotriva celor de la Rapid și chiar ne dorim să tratăm foarte serios acel joc și să încercăm să îmbunătățim și calitatea jocului. Pentru că este adevărat că punctele sunt extrem de valoroase, însă îmi doresc ca și echipa să arate consistență și personalitate în joc, să arătăm că avem tupeu și valoare pentru Liga 1”, a încheiat antrenorul arădenilor.
După meciul de la Mioveni, UTA a devenit, prima echipă din turneu care ajunge la trei meciuri disputate. Până în prezent are 29 de puncte, înregistrând o victorie, un egal și o înfrângere.
UTA mai are două partide în acest play-off, cu Rapid, pe teren propriu, și cu Campionii FC Argeș, în deplasare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.