Spre desosebire de alte grupări din liga secundă, pe care le privește de sus acum, „Bătrâna Doamnă” nu și-a fixat ca obiectiv promovarea în acest sezon. Turul s-a încheiat, iar arădenii sunt primii în clasament, la 4 puncte de principala urmăritoare, CS Mioveni, iar Laszlo Balint e provocat să vorbească
deschis despre ținta stagională. „E normal, atunci când vrei să faci performanță, indiferent de echipa la care activezi, performanța înseamnă promovarea. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre UTA, unde performanța în Liga a II-a înseamnă automat promovarea. Dar, mai sunt foarte multe meciuri, foarte multe puncte puse în joc până la sfârșit și încercăm să nu ne uităm prea mult la clasament. Vrem să luăm fiecare meci în parte și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut la momentul actual. E adevărat că facem niște pași, suntem acolo, suntem mândri de faptul că suntem pe prima poziție a clasamentului, dar, pe de altă parte, ne și responsabilizează acest lucru. Toate meciurile sunt extrem de dificile și la fel vor fi și duminica viitoare, când vom juca cu Dunărea Călărași, dar și cu Petrolul Ploiești peste două săptămâni și tocmai de aceea trebuie să facem tot posibilul să ne recuperăm energiile și să jucăm la victorie, cum am făcut-o de fiecare dată. Eu cred că am demonstrat prin acest parcurs că ne dorim să progresăm. Nu a fost ușor, nivelul acestei competiții este extrem de echilibrat. Sunt echipe care se motivează foarte bine împotriva noastră și trebuie să profităm de absolut orice oportunitate pe care o avem ca să câștigăm puncte. Multă lume ne-a con­testat, ne-a certat că am scos prea puțin din anumite deplasări, dar au fost puncte câștigate pe terenuri grele, în compania unor adversari dificili. Iată că, una peste alta, avem un parcurs bun și suntem pe primul loc”, a spus antrenorul „roș-albilor”
După ce Erik Lincar a spus că s-a întreținut cu Laszlo Balint înainte de meci, antrenorul UTA-ei a fost întrebat dacă mai este atât de pornit împotriva celor de la
Chiajna, așa cum fusese în urmă cu două zile. „Cu Lincar oricum nu aveam nimic. Și, într-adevăr, a fost o răbufnire de care nu sunt foarte mândru, iar cine mă cunoaște știe că eu sunt echilibrat. Doar că au fost lucruri anormale, în fine… Pentru mine a fost foarte important să pregătesc echipa, în primul rând din punct de vedere mental, pentru că acest meci. S-a jucat în primul rând cu sufletul și pe inteligența jucătorilor, fiindcă știam că trebuie să fim pragmatici. Din păcate, nu am reușit să ne desprindem pe tabela de marcaj, dar am reușit să gestionăm foarte bine cel puțin a doua repriză. Știam că echipa din Chiajna pune proble­me foarte mari pe fazele fixe și asa a și fost. Au avut ceva situații, dar mă bucur că am dus la bun sfârșit acest meci. Mulțumesc băieților pentru că au înțeles că trebuie să fim uniți, a fost un moment dificil pe care l-am trecut cu brio. Și, cred eu, am demonstrat – într-adevăr – că suntem puternici”, a adăugat Balint.
Întrebat cum a pregătit în doar 48 de ore un alt meci oficial, după cel cu Farul, încheiat cu același scor (1-0), tehnicianul arădenilor a afirmat: „Nu prea ai cum să îl pregătești. Noi ne-am făcut treaba, am analizat adversarul, am avut foarte multe discuții individuale cu băieții, inclusiv duminică imediat după meciul cu Farul. Practic, nici nu am apucat să facem duș și am început să pregătim meciul cu Chiajna. Nu este ușor, dar iată că a fost o provocare pentru noi toți, o provocare pe care am trecut-o cu brio și, repet, sunt mândru de băieți”.
După ultimul meci al turului de campionat, Dunărea Călărași – Rapid 0-0, UTA e prima cu 38 de puncte în clasament, urmată de Mioveni – 34 de puncte și Rapid – 32 de puncte.

Recomandările redacției