UTA e primul lider stagional după 3-0 în fața celor de la Dunărea Călărași. Arădenii au realizat cea mai mare diferență de scor, deși echipe ca Daco-Getica, Sportul Snagov sau Pandurii păreau mai expuse în fața celor de la Chiajna, Luceafărul Oradea (noua Viitorul Pandurii) sau Turris Turnu Măgurele.
Întrebat dacă succesul clar în fața trupei lui Pustai o înscrie pe UTA printre formațiile îndreptățite să spere la promovare, Balint a răspuns: „E o întrebare la care e greu de răspuns, pentru că inclusiv ieri (n.a. vineri) a fost o surpriză la Reșița. În acest campionat vor fi multe surprize, competiția era echilibrată, nu vor fi meciuri ușoare. Toți spuneau de Daco Getica, care va continua cu dificultate și iată cu au pus pro­bleme la Chiajna (n.a. eșec la limită, 0-1). Eu prefer să mă uit la echipa pe care o antrenez, vreau să creștem, să prindem curaj și încredere și când, din punct de vedere al exprimării pe teren vom face progrese, vor veni și rezultatele. E prematur să vorbim de promovare, trebuie să ne uităm la sezonul trecut, atunci când au fost multe surprize la clasament. Nu știu cine ar fi zis că va promova Clinceniul sau că Snagovul avea să fie lider la finalul turului. Trebuie să ne batem pentru fiecare punct și minge”, a spus Laszlo Balint, după confruntarea Dunării.
În schimb, de la București, unul dintre antrenorii doriți de Gigi Becali la FCSB în locul lui Andone, actualul „principal” al celor de la Metaloglobus a fost mai direct la finalul disputei cu ploieștenii lui Stoican (scor 1-2). „Poate că întoarcerea acestui rezultat le dă încredere celor de la Petrolul, dar nu sunt principala favorită la promovare. Este UTA acolo…”, au fost cuvintele lui Marius Măldărășanu.

Recomandările redacției