Balint: „Unii jucători au fost puțin apăsați de atmosferă și timorați”

0
267

Foto: Eduard VÎNĂTORU / Mediafax

UTA a pierdut cu 2-0 în Regie împotriva Rapidului după poate cel mai slab meci din acest sezon. Arădenii au avut o prestație palidă, cu o defensivă ce s-a mișcat din toate balamalele și fără vreun șut pe poartă, iar victoria giuleștenilor a fost cât se poate de lo­-gică.
Laszlo Balint a avut o reacție de bun simț, felicitând adversarul, făcând și unele observații pentru elevii săi. „Am pierdut un joc din care speram să obținem mai mult. Am început greu meciul, din păcate am avut jucători care au fost apăsați de această atmosferă, au fost puțin timorați și de importanța unui astfel de joc. Nu e nici un fel de problemă, mergem mai departe. Trebuie să învățăm cu toții, dar în special jucătorii tineri, căci pentru a face pași către un nivel important trebuie să fii bun sau foarte bun în astfel de meciuri. Eu le mulțumesc băieților că au făcut un efort foarte mare, au fost mulți jucători care au strâns din dinți. În minutul 10, 12, am fost obligat să fac o modificare și aproape tot meciul am jucat cu o improvizație ca fundaș stânga, Bustea. În a doua repriză, am jucat ceva mai bine, am pasat, am avut o dominare, dar – cumva – sterilă. Am avut câteva situații de contraatac pe care nu am reușit să le interpretăm într-un mod eficient. Cei de la Rapid au fost mult mai determinați, îi felicit pe această cale, au demonstrat că au fost mai buni astăzi. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a obține cât mai multe puncte din meciurile care au rămas până la finalul acestui sezon de toamnă”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Întrebat dacă teamul giuleștean este principalul rival la promovare, Balint a avut de spus următoarele: „Rapidul are forță, are jucători cu calitate individuală foarte bună, care pot dezechilibra foarte ușor în treimea adversă. Dar, mai sunt foarte multe meciuri până la finalul campionatului, nu se poate spune care sunt principalele favorite. În ceea ce ne privește, pentru a rămâne li­deri până la final avem nevoie de energie în primul rând, pentru că meciurile vin unul după celălalt”
Pentru „roș-albi” urmează două partide pe „Motorul”, împotriva Farului și a Chiajnei. „Venim după două deplasări în care am luat doar un punct. Acum avem două me­ciuri acasă, pe sintetic, rămâne de văzut cum ne recâștigăm energiile pentru aceste două partide. Astăzi, pe lângă Andrei Rus, care a ieșit accidentat, și Romario Moise a tras de el și am fost obligat să îl schimb. Nu știu dacă va fi apt pentru meciul de duminică. Încercăm să găsim soluții pentru că ne așteaptă un meci dificil cu Farul, care va veni după 10 zile în care nu a jucat, în timp ce noi jucăm după aceste deplasări extrem de grele care ne-au consumat foarte mult, atât fizic cât și mental.”
Eșecul de ieri a fost doar al doilea în cele 16 partide disputate până acum de UTA în Liga a II-a. Și tot al doilea în care „roș-albii” nu marchează nici măcar un gol. Totuși, arădenii rămân pe primul loc, însă avantajul față de CS Mioveni și Rapid e de doar un punct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.