UTA a făcut primul pas greșit și pe teren propriu în acest sezon în fața unei formații extrem de incomode. Mioveniul a plecat cu un singur punct de la Arad, dar, după numărul de ocazii clare, poate le-ar fi meritat pe toate.
De altfel, chiar Laszlo Balint a recunoscut că oaspeții sunt cei care ar fi meritat, poate, mai mult după cele întâmplate în actul secund. „Fotbalul e imprevizibil, e frumos pentru spectatori, ne îmbolnăvește pe noi, cei de pe margine. Nu știu dacă, după aspectul celei dea doua reprize, la ce ocazii au ratat adversarii, meritam acest punct. Prima repriză a fost una dintre cele mai bune ale noastre, nu am ce să le reproșez jucătorilor ca atitudine. Am suferit când am comis greșeli destul de simple, când am interpretat nu tocmai bine anumite situații de joc și mai ales la finalizare. Am avut și noi ocazii clare, dar am dat dovadă de lipsă de concentrare. Până la urmă, una peste alta, trebuie să luăm în calcul că Mioveniul a fost cea mai bună echipă întâlnită până acum, la fel ca și Petrolul, dar acolo am știut ce să facem. Aici a fost altceva, am vrut posesie în special în prima parte, în a doua mai puțin pentru că am comis acele greșeli și le-am dat ocazia să ne contraatace. E o lecție pentru noi, trebuie să încercăm să vedem unde am greșit. În mare parte știm, dar e nevoie de o analiză foarte bună. Eu îmi asum în totalitate acest insucces, căci asta este un egal acasă pentru o echipă ce vrea să se bată acolo sus. Indiferent de adversar noi vrem victorie”, a susține antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Marius Stoica a vorbit deschis despre pro­blemele identificate la UTA și anume linia defensivă prea avansată a arădenilor. Iar Laszlo Balint a confirmat, oarecum, observațiile omologului său de pe banca arădenilor. „Am gândit o strategie cu asumare de riscuri, iar acestea au fost absorbite, altădată erau să ne coste. Și noi știam că ei joacă contraatac și am încercat să eliminăm riscul care apărea când pierdeam mingea pentru sistem echilibrat defensiv. Ne-a ieșit și nu. Când vrem să dezvoltăm mult în flanc, atunci e clar că apar spațiile pentru adversari. Din păcate, au fost probleme și pe greșeli tehnice individuale, chiar înaintea meciului am spus că trebuie să fim res­ponsabili, să nu facem astfel de greșeli. A fost și precipitare și din cauza dorinței mari de a câștiga. Poate am fost lipsit și de inspirație la primul «11», facem greșeli, vrem să le corectăm. Și băieții știu că puteau mai mult, trebuie să ridicăm capul după acest insucces și să mergem mai departe, pentru că e un campionat lung și avem o linie de păstrat ca și atitudine. Aici nu am ce să le reproșez băieților, dar trebuie să învățăm că e nevoie de răbdare și luciditate, mai ales când dai peste un adversar bun, cu jucători de calitate în atac”, a mai declarat „principalul” arădenilor.
Campioana Provinciei se deplasează sâmbătă, la „matineu”, pe terenul celor de Pandurii Târgu Jiu, care tocmai au obținut primul succes în campionat, la București, cu Metaloglobus.

Recomandările redacției