Balint: „Victorie esențială și meritată, pe care o s-o ținem minte mult timp”

0
195

UTA a luat trei puncte pe cât de dulci pe atât de meritate în compania rivalilor fotba­listici de la Timișoara, aruncând Aradul în sărbătoare în superb zi de 20 octombrie. Laszlo Balint a debutat și el ca antrenor în derby-ul Vestului „O victorie pe care o s-o ținem minte mult timp de acum înainte. Le-am spus băieților că fotbalul îți dă momente frumoase și e la îndemâna noastră să avem parte de un astfel de moment. Dedicăm victoria fanilor, le mulțumim pentru atmosfera creată, de maniera în care ne-au sprjinit și sper să o facă la fel și de acum. Vreau ca UTA să devină invincibilă acasă, indiferent de stadionul pe care vom juca, aici, la «Motorul» sau pe «Francisc Neuman». Trebuie să fim mai puternici pe cum trec etapele”, au fost primele cuvinte ale tehnicianului utist la puține minute de la încheierea disputei cu Poli.
Făcând o analiză mai aplicată a celor întâmplate pe teren, Balint a adăugat: „Știam că nu va fi ușor, șitam că va fi multă adrenalină, motivație, s-a văzut asta în ambele tabere. Dar, am fost echipa care a controlat jocul, care a avut ocazii mari în ambele reprize. Ne-a lipsit luciditatea la afinalizare, băieții au fost prea puțin inspirați acolo în față. I-am felicitat și pe timișoreni, au făcut un meci bun, și-au văzut interesul, vedeți cât de bine stau în apărare. Ne-a fost greu să ajungem la finalizare, dar mă bucur că, până la urmă, am făcut-o și am gestionat bine și inferioritatea numerică. Concluzionând, cele trei puncte sunt esențiale și le merităm pe deplin. Felicitări băieților, au depus efort mare mai ales după eliminarea lui Tomozei. S-au prezentat foarte bine, cu atitudine și nici nu se putea altfel la un meci cu o așa încărcătură emoțională. În plus, am reușit să remediem și detaliul jucătorilor care vin de pe bancă și asta pentru că toți care au intrat au făcut-o bine, și-au ajutat echipa într-un moment dificil”.
Bogdan Stancu a fost titular și integralist pentru UTA după o lună de pauză cauzată de o ruptură fibrilară. „Mă bucur, este o satisfacție enormă că Stancu a dus 90 de minute la un nivel foarte bun. Am fost obligat să mă mint, dacă vreți, cu el, am riscat, dar asta denotă și caracterul jucătorului. Când nu ești sută la sută fizic, să joci 90 de mintue într-un astfel de joc, jos pălăria. Repet, asta scoate la iveală caracterul jucătorului”, a mai remarcat Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.