Balonul de Aur nu va fi acordat anul acesta din cauza pandemiei

0
291

France Football a anunţat zilele acestea că Balonul de Aur nu va fi acordat în 2020. Aceştia au clarificat că acest anu nu ăpoate fi considerat unul normal din cauza contextului provocat de pandemia cu coronavirus.
„Pentru prima dată din 1956, Balonul de Aur va lua o pauză. Nu va fi o ediție în 2020, deoarece s-a dovedit, după o analizare atentă, ca nu sunt îndeplinite toate condițiile. Consideram că un astfel de an singular nu poate fi tratat – și nu trebuie tratat ca unul obișnuit.
Din perspectiva sportivă, două luni (n. r. ianuarie și februarie) din cele unsprezece necesare pentru a forma o opinie și a decide cine trebuie să ridice trofeele, reprezintă prea puțin pentru a evalua și judeca, fără a uita că celelalte meciuri s-au jucat – sau vor fi jucate – în condiții anormale (cu porțile închise, cu cinci schimbări, cu Final 8 în Liga Campionilor).
În cele din urmă, echitatea în ceea ce privește acest titlu onorific nu va putea fi justificată, mai ales atunci când vine vorba despre meciurile jucate și de pregătire. Toți cei nominalizați nu vor putea fi puși în aceeași barcă, unii având parte de un sezon prea scurt. Prin urmare, cum putem stabili o comparație corectă?
Pentru a evita calcule și proiecțiile exagerat de complicate, am ales cel mai mic rău dintre opțiuni. Aceasta decizie nu ne încântă, dar pare a fi cea mai responsabilă. Protejarea credibilității și legitimității unui astfel de premiu înseamnă, de asemenea, asigurarea defectelor sale în timp.
Balonul de Aur va aduna din nou familia mare a fotbalului în 2021, pentru a retrăi fericirea care înconjoară ceremoniile așa cum le-am experimentat în ultimii ani“, se arata într-un comunicat al lui Pascale Ferre, redactor șef la France Football, potrivit L’Equipe.
Pentru prima dată Balonul de Aur nu va fi acordat, încă de la prima ediție din 1956 acesta a fost acordat în permanență. Însă, cei de la France Football susținând că îşi doresc să păstreze credibilitatea şi legitimitatea celui mai important trofeu individual din fotbal. De asemenea, nici trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător din lume și nici Yashin, trofeul pentru cel mai portar din lume nu vor fi acordate în acest an.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.