În chiar prima zi a lunii noiembrie, în Cartierul Alfa-Faleza Sud va avea loc un eveniment mai aparte. Este vorba de inițiativa unor bihoreni din Arad de a organiza – la Ruga Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae“ din Alfa – și manifestarea numită „Balul bihorenilor“. De altfel, în urma întâlnirilor acestui grup a rezultat și Asociația „Bihorenii Aradului“.
Revenind la bal, acesta se ține de 11 ani „în prima sâmbătă a lunii noiembrie, înainte de intrarea în Postul Crăciunului“. Ediția de anul acesta, cea de-a XII-a, se va ține la restaurantul hotelului Prezident, din Arad, la el anunțându-și participarea circa 150 de arădeni născuți pe meleaguri bihorene.
Trebuie spus că atât meniul cât muzica vor fi specifice zonei; va evolua ansamblul folcloric „Codrenii Bihorului“ din Roșia, județul Bihor, unde vioara cu goarnă va fi vedetă absolută a programului muzical. Aceasta deoarece, pe lângă petrecerea în sine, bihorenii doresc să facă cunoscută și valoarea obiceiurilor și tradițiilor specifice acestei părți de țară.
(F.B.)

Recomandările redacției