Sâmbătă seara, a avut loc ediţia de anul acesta a Balului Lumânărilor, organizată de asociaţia Business Professional Women Arad.

Federaţia Internaţională a Femeilor de Afaceri, Profesii şi Artă a luat fiinţă în 1939 la Geneva, în Elveţia. Prima Preşedintă a Federaţiei Internaţionale a fost d-na Dr. Lena Hadeşiu Phillipa.
Actualmente Federatia Internationala cuprinde Federaţii Naţionale, Cluburi Asociate, Membri Individuali din 75 de ţări.

Federaţia Internaţională are ca prim ideal ridicarea statutului femeilor şi încurajarea lor în viaţa economică, socială şi politică a ţărilor lor.  Se aprinde câte o lumânare simbolic, pentru asociaţia internaţională, pentru membrele BPW, pentru proiecte viitoare de succes, ş.a.m.d.

„BPW este un club internaţional, o asociaţie formată din federaţii şi cluburi afiliate. Există în 98 de ţări şi pe şase continente.  Are la bază iniţiative generoase la nivel european şi mondial care sunt venite să îmbunătăţească statutul femeii în lume. Anul acesta clubul va participa la conferinţa Danube Net, de la Regensburg în noiembrie şi împreună cu clubul din Germania, vom face un proiect cu fonduri europene. În ceea ce priveşte Balul Lumânărilor, ne-am bucurat de invitaţii care fac diferenţa în comunitatea noastră, a declarat Preşedinta BPW Arad, Ecaterina Miţariu. 

În fiecare an, balul se sărbătoreşte la începutul primăverii.  Printre participanţi, s-au numărat şi preşedintele Universtăţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Aurel Ardelean, împreună cu soţia sa, fosta preşedintă BPW Arad, Dorina Ardelean, şi cu nepoţica lor. Un număr de 110 membrii şi simpatizanţi ai clubului BPW Arad, s-au bucurat de o petrecere foarte reuşită, întreţinută de actorul arădean Zoltan Lovas, ca maestru de ceremonii.  Balul a început la orele 19.00 şi a ţinut până târziu în noapte. Toată lumea a dansat şi s-a simţit foarte bine, cu poveşti, glume şi momente hazlii.

 

Recomandările redacției