metianu paginaÎn numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că băncile cumpărate de Primărie cu 8.200 de euro bucata, au început să se strice. Din cauza intemperiilor, mai multe bănci de pe strada Meţianu au început să se scorojească, sub lacul care a căzut văzându-se lemnul uscat şi uneori crăpat. Zilele trecute, în plină iarnă, doi muncitori au fost văzuţi recondiţionând băncile cumpărate cu preţul unui Logan. După ce au închis ochii la calitatea îndoielnică a mărfii care le-a fost livrată la suprapreţ, reprezentanţii Primăriei închid ochii şi acum, când băncile sunt reparate deşi condiţiile meteo nu sunt tocmai favorabile pentru astfel de operaţiuni. „Având în vedere că Primăria a plătit un preţ exorbitant pentru aceste bănci, faptul că acum trebuie recondiţionate reprezintă o bătaie de joc la adresa banului pu­blic. Se vede cu ochiul liber că au fost supraevaluate, având în vedere calitatea lemnului. E un lemn ordinar, care se scorojeşte. Nu înţeleg pe ce s-a plătit 8.200 de euro. Acum se iau măsuri pompieristice, pentru a ascunde faptul că lemnul a fost afectat de vreme. Nu ne rămâne decât să sperăm că ancheta demarată de Parchet se va finaliza şi că cineva va ajunge să plătească pentru aceste afaceri făcute pe spinarea bugetului local”, susţine Vasile Arion, prim-vicepreşe­dinte al Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad şi membru al Consiliului Local Civic.
La rândul său, omul de afaceri Leo Aslău, care a făcut o serie de demersuri în ultima vreme pentru aflarea adevărului cu privire la modul în care a fost atribuit contractul pentru livrarea băncilor de pe Meţianu, susţine că operaţiunea de recondiţionare a fost demarată acum probabil din cauza dosarului care există la Parchet. „Probabil pentru a putea schimba aparenţa calităţii acestor bănci şi pro­- babil pentru că există un dosar pe rol, Primăria încearcă să dea luminozitate acestor bănci, acum fiind perioada Sărbătorilor de Iarnă. Să nu uităm că materialele necesare şi oamenii care repară băncile în­seam­nă o nouă cheltuială pentru cetă­ţenii municipiului. Sumele care s-au încasat pentru aceste bănci şi pentru aceste lucrări au intrat probabil în buzunarul clientele PD-L şi a ce­lor din jurul primarului Gheorghe Falcă”, a declarat Aslău.
Deşi am încercat să obţinem şi un punct de vedere din partea Primăriei, acest lucru a fost imposibil.
Nereguli peste nereguli
Vă reamintim că, de-a lungul timpului, reprezentanţii societăţii civile au tras numeroase semnale de alarmă atunci când au aflat cât costă obiectele de mobilier stradal de pe strada Meţianu, iar consilierii locali din Opoziţie au cerut explicaţii conducerii Primăriei, însă nu au primit niciun răspuns. În ceea ce priveşte contractul pentru furnizarea băncilor la preţ de Logan, trebuie spus că procurorii au deschis un dosar penal. Asta, după ce, în urma unui control efectuat la Primărie, Camera de Conturi Arad a descoperit nereguli pe bandă rulantă în cazul celor 12 bănci, pentru care Primăria condusă de Gheorghe Falcă a plătit 436.000 de lei.  Reprezentanţii Partidului Conservator au sesizat, în aceste condiţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, iar apoi a fost sesizat Parchetul.
La rândul lor, locatarii de pe stradă s-au plâns că după ce zona a fost reabilitată s-au trezit cu inundaţii, câini vagabonzi şi şobolani. Oamenii susţin că nu au mai putut intra cu maşinile în curţi, fiind nevoiţi să le lase pe străzile din apropiere, iar magazinele sunt apro­vizionate cu căruciorul, marfa fiind cărată sute de metri. Locatarii s-au mai plâns că au fost acoperite gurile de aerisire ale pivniţelor, iar fundaţiile nu au fost izolate, drept pentru care imobilele sunt pline de igrasie.

 • handor sorin spune:

  SI TOTUSI NIMENI NU VEDE PE CE SAU CHELTUIT BANII PUBLICI?
  MILITIE, SECURITATE, PROCURATURA!!!

 • Lucian Popa spune:

  Mai sunt şi acele coşuri de gunoi ce s-au achiziţionat pentru fabuloasa sumă de 750 de EU bucata ! E ceva strigător la cer să-ţi baţi astfel joc de puţinii bani publici ! E bine totuşi că se mai construiesc vile pe malul Mureşului iar acestea trebuiesc dotate cu toate cele aşa că e nevoie de bani ! de bani mulţi, vorba aceea „Prietenii sţiu de ce ” ! Ruşine să le fie celor ce au permis asemenea afacere păguboasă dar ruşine să ne fie şi nouă că tolerăm asemenea mârşăvii !

 • bubu spune:

  Ce dacă? Bine că s-a mai făcut câte ceva prin Aradul ăsta. Poate să se facă și la preț de Boeing numai să se facă ceva. Glumesc, nu vedeți mai nou că a intrat frica în ei. Mai nou sunt adjudecate lucrări la jumătate din valoarea estimată(vezi pistele pentru biciglete și altele0. Ar trebui să se ocupe cineva și de estimatori, iau banii degeaba. Să dea banii înapoi cei care au estimat eronat(mult în plus)valorile din studiile de fezabilitate. Sunt studii făcute la comandă pentru clientela politică, dar nu s-a mai reușit furăciunea pentru că a intrat frica în comisiile de licitație. La pușcărie cu cei care au încălcat legea până acum. DNA să își facă datoria.

 • o.nicola spune:

  Jurnalisti de doi lei,asta sunteti!Batem campii ca-i mai simplu.in loc sa cautam lucruri adevarate despre care sa relatam…Pozele astea sunt din luna Mai,deci?…Era mai ok in perioada Moisescu,etc.cand nu se facea nimic,nu?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției