Bani de la buget pentru al doilea pasaj de la Arad

0
365

 

 

 

Proiectul de buget pe anul 2019 a fost aprobat vineri de Guvernul României și urmează să fie dezbătut în parlament în cursul acestei săptămâni, votul final fiind programat pentru vineri, 15 februarie. Conform parlamentarilor PSD Arad, Județul nostru beneficiază de mai multe investiții cu fonduri de la bugetul de stat la capitolul infrastructură rutieră, printre acestea numărându-se și construcția celui de-al doilea pasaj de pe centura Aradului.

Totodată, afirmă aceştia, prin proiectul de buget au fost alocate primăriilor din judeţul Arad fonduri suplimentare pentru investiții, și nu doar prin alocări la bugetul local, ci și prin PNDL,

program care finanțează și în 2019 zeci de proiecte la nivelul județului, de la școli și grădinițe, la reabilitarea de străzi sau introducerea rețelelor de apă și canalizare.

Anul trecut, a fost dat în folosință pasajul de la CET, iar în acest an s-au alocat fondurile necesare, prin bugetul de stat, pentru finalizarea celui de-al doilea pasaj, din zona Micălaca. Pentru acest pasaj, anul trecut s-a finalizat licitația, s-a semnat contractul și în acest moment se lucrează la relocarea utilităților din zonă. În primăvară, așteptăm începerea lucrărilor la pasaj și sperăm ca ritmul să fie mult mai bun decât la cel de la CET. Tot la capitolul infrastructură rutieră, prin buget s-au alocat fonduri pentru drumul expres Arad-Oradea, care este una dintre prioritățile guvernului în acest domeniu. Deocamdată, proiectul se află la

stadiul de realizare a documentațiilor, dar este încă un pas important spre realizarea unui drum cu patru benzi, care să lege cele două municipii. De asemenea, s-a primit finanțare pentru DN76, Ionești -Vârfurile – Ștei, obiectiv care a fost licitat anul trecut, s-a încheiat contractul cu firma câștigătoare și urmează să înceapă lucrările în această primăvară, se precizează în Comunicatul PSD Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.