Un centru de recuperare pentru copii cu dizabilități mentale va fi reabilitat și alte două case de tip familial vor fi construite în Arad. Investițiile ce vor aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi făcute din bani europeni.

Reprezentanții DGASPC Arad și ai Consiliului Județean au prezentat proiectul social prin care, copiii cu dizabilități vor avea parte de condiții și îngrijire raportate la nevoile lor. Astfel, prin accesarea de fondurilor pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 vor fi construite două case de tip familial „Hansel” și „Gretel” în municipiul Arad, în strada Tudor Vladimirescu nr. 29, fiecare având o capacitate de opt copii/ casă.

De asemenea se va extinde și moderniza un centru de zi și recuperare pentru copii cu dizabilități mentale „SIMBA”, cu o capacitate de 76 de locuri, prin reabilitarea/moderizarea/dotarea imobilului din municipiul Arad, tot pe strada Tudor Vladimirescu nr. 8-10.

„Acest proiect este rezultatul muncii și eforturilor unei echipe întregi. În aceste centre vor fi îngrijiți copii cu cu dizabilități severe, care nu pot fi îngrijiți acasă în familii sau la asistență maternali, datorită complexității nevoilor lor. Familiile știu că acești copii sunt pe mâini bune, în centre în care se asigură un climat potrivit și în care beneficiază de asistență medicală și socială specifică“, a subliniat conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, reprezentată de Erika Stark.

Cât privește centrul de zi pentru copii cu dizabilități mentale, în acest caz va fi vorba de o reabilitare, numărul beneficiarilor urmând să crească în acest. „În județ sunt foarte multe familii cu copii care ar avea nevoie de recuperare și sprijin, astfel că am depistat că este necesar un astfel de centru“, a completat Erika Stark.

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca a subliniat că apreciază măsurile de reformă din sistemul social și strategia prin care, beneficiarii de servicii sociale sunt lăsați aproape familie, în cazurile în care acest lucru este posibil.

 „Am avut vești bune de început de an pentru județul nostru. Dacă în urmă cu câteva zile anunțam semnarea contractului de finanțare pentru noul Spital de Infecțioase, de această dată, împreună cu DGASPC am semnat un alt proiect, în valoare de 4,66 milioane de lei, proiect la care Consiliul Județean își aduce contribuția. Trebuie subliniat că există o competiție între județe pentru accesarea de fonduri și este mare lucru că a fost câștigat acest proiect la Arad“, a spus Iustin Cionca, președintele CJA.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 

  • Stefania spune:

    Forte bine,sunt copii care au nevoie de ajutor specializat.doar familia nu reusestecsa ii ajute.bravo

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției