Bani europeni pentru noi dotări pentru intervenţia în situaţii de urgenţă

0
335

dotariSistemul de intervenţie în situaţii de urgenţă din judeţ urmează să beneficieze de noi dotări. Mai exact, proiectul prin care, Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă ,,Vasile Goldis”Arad s-a dotat în anii trecuţi cu maşini de intervenţie şi alte dotări specifice, va continua, într-o a treia etapă.
Până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ,,Vasile Goldis” a fost dotat pe bani europeni, prin proiectul derulat în zona de vest a ţării şi cofinanțat de Consiliul Județean. Este vorba de proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest” proiect finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. De dotări în cadrul aceluiași proiect pe bani europeni au mai beneficiat şi judeţele Timiş, Caraş-Severin și Hunedoara. În urma achiziţiilor făcute pe acest proiect, din peste 10,5 milioane de euro au mai rămas disponibili 600.000 de euro, care vor fi valorificaţi prin depunerea unei noi cereri de finanţare. La fondurile nerambursabile se va adăuga contribuţia Consiliului Judeţean. Cu această finanţare, administraţia judeţeană va mai putea achiziţiona şi alte echipamente pentru intervenţia în situaţii de urgenţă.
Prin acest proiect, ISU Arad s-a dotat până acum cu autospeciale pentru lucrul cu apă, autospeciale de intervenţie la accidentele colective, pentru descarcerări grele şi ambulanţe de prim-ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.