Bani în plus pentru obiectivele prioritare ale Primăriei

0
458

La următoarea şedinţă CLM, se va vota o nouă rectificare bugetară. Primarul Călin Bibarţ a prezentat câteva obiective considerate prioritare care vor primi bani în plus. Astfel, sumele necesare cofinanţării proiectelor pe bani europeni se vor suplimenta cu 2 milioane de lei. Cea mai consistentă suplimentare, adică 6 milioane de lei, va fi destinată CTP, pentru subvenţionarea facilităţilor acordate elevilor şi pensionarilor. Pentru repararea străzilor se dau în plus 3,5 milioane de lei, dar, afirmă primarul, dacă firmele vor da dovadă de hărnicie, lucrând peste aşteptări, nu va fi nicio problemă să se mai dea bani.

Podul de la Trei Insule

Primăria alocă, la rectificare, suma de 40.000 lei pentru efectuarea Studiului de Fezabilitate a podului de la Trei Insule, respectiv, Insula a Treia, cum este trecută în documente. Este doar un prim pas spre rezolvarea acestei probleme şi încă nu se ştie care va fi soluţia. Totuşi, în loc de pod de pontoane se înclină spre un pod suspendat, care să nu mai poată fi afectat de creşterile de nivel a apei.

Se mai dau bani pentru diverse şcoli +200.000 lei, Festivalul de Teatru Clasic, +100.000 lei, Gospodărirea Comunală, +200.000 lei. Suplimentarea de la Gospodărirea Comunală este destinată gestionării problemei câinilor vagabonzi.

Primarul Călin Bibarţ a spus că banii provin din economii şi reechilibrări bugetare, specificând, ca şi data trecută, că tăierile de fonduri de la alte obiective vor fi doar pe hârtie, fiind vorba exclusiv despre sume care nu vor putea fi folosite până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.