Bani nerambursabili pentru ONG-urile arădene

0
799

Organizațiile non-guvernamentale și asociațiile arădene pot solicita finanțare de la administrația județului, pe diferite proiecte.

Consiliul Județean a aprobat fondul destinat finanțărilor nerambursabile pentru acest an, fonduri care pot fi accesate de către asociații și fundații. Suma totală este de 900.000 de lei, împărțită pe șase capitole: Educaţie şi sănătate – 40.000 lei, Cultură tradiţională – 40.000 lei, Producţii editoriale – 20.000 lei, Tineret – 60.000 lei, Activităţi sportive – Promovarea sportului de performanţă – 700.000 lei, Turism şi protecţia mediului – 40.000 lei. De asemenea, a fost aprobată și metodologia de accesare a acestor fonduri.

Prin aceste finanțări, dorim să sprijinim activităţile nonprofit de interes general, să întărim legătura dintre administrație și societatea civilă și să încurajăm implicarea arădenilor în diferite proiecte, educaționale, în sănătate, cultură sau protejarea mediului. Un capitol aparte îl reprezintă sportul de performanță, ce reprezintă o adevărată carte de vizită a Aradului”, a spus Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.