baniLa ultima rectificare de buget, administraţia judeţeană a alocat fonduri pentru mai multe achiziţii auto şi nu numai. Autoutilitarele s-au numărat printre noile dotări achiziţionate.

Centrul Militar Judeţean din subordinea Consiliului Judeţean Arad s-a ales cu o autoutilitară prin programul Rabla, alocarea administraţiei pentru această achiziţie fiind de 75.000 de lei. De asemenea, CJA a alocat fonduri pentru pregătirile de sezonul rece. Mai precis, la rectificare s-au alocat 43.000 de lei pentru un plug de zăpadă şi accesorii de prim ajutor. S-au mai alocat bani şi pentru o platform de transportul autospecialelor în zonele în care este necesară intervenţia.

În jur de jumătate de milion de lei au mai dat autorităţile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli cu utilităţile, medicamente şi materiale sanitare, reparaţii dar şi pentru pregătire profesională în rândul angajaţilor.

Administraţia judeţeană a diminuat încă capitolul „asigurări şi asistenţă socială“ cu peste 2,5 milioane de lei. Banii au rămas nefolosiţi pentru că nu s-au încheiat contracte pentru servicii sociale.

Achiziţii IT s-au făcut la Biblioteca Judeţeană „AD Xenopol“. Este vorba de tablete şi laptop-uri în valoare de 63.000 de lei primiţi ca sponsorizare, achiziţionate pentru proiectul „Biblioteca de aplicaţii – Educaţie media la Biblioteca Judeţeană“. Proiectul este dedicat educaţiei media şi dezvoltării gândirii vis-a-vis de media digitală, la adolescenţi între 13 şi 18 ani, care au acces şi cunoaştere limitată la conţinut media. Proiectul este implementat sub forma de ateliere after school, unde sunt realizate activităţi de educaţie media pentru adolescenţi.

Şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo al CJA a beneficiat de majorări în cuantum de 75.000 de lei, din care, 55.000 de lei sunt pentru carburanţi şi obiecte de inventar. Restul banilor sunt însă pentru trei noi salvatori montani, proaspăt angajaţi de la începutul acestei luni.

Recomandările redacției