Organizațiile și asociațiile non-profit pot obține fonduri de administrația județeană.

Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, va lansa în perioada imediat următoare, concursul de proiecte destinate activităților nonprofit, finanțate în baza Legii nr. 350/2005.   

A fost aprobat fondul total al finanțărilor nerambursabile destinate activităților nonprofit de interes general, fond care se ridică la 900.000 de lei. De asemenea, a fost aprobată repartizarea acestei sume pe direcțiile de finanțare, împreună cu metodologia specifică fiecărui domeniu.

„Ca în fiecare an, venim în sprijinul societăţii civile, reprezentată de asociaţii şi ONG-uri, şi susţinem financiar proiectele propuse. Ne dorim ca în aceste proiecte să se regăsească cât mai mulți arădeni, pentru că, de fapt, beneficiarii trebuie să fie cetățenii județului. Calendarul concursului de proiecte și condițiile necesare pentru accesarea fondurilor vor fi anunțate ulterior, pe etape. Din păcate, din cauza întârzierii bugetului de stat, acest calendar a fost decalat, punându-ne în situaţia ca abia în luna iunie să demarăm procedura de punere la dispoziţie a acestor fonduri”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Domeniile pe care ONG-urile pot depune proiecte sunt: educație și sănătate  40.000 lei; cultură tradițională – 40.000 lei; producții editoriale – 20.000 lei;  Tineret – 60.000 lei; activități sportive (n.a promovarea sportului de performanță) – 700.000 lei și turism și protecția mediului – 40.000 lei.

Pot fi selectate proiecte ale persoanelor fizice și juridice, respectiv, organizațiilor și fundațiilor constituite conform legii sau cultelor religioase recunoscute conform legii.

Recomandările redacției