Compartimentul Nefrologie, al Spitalului Județean beneficiază de un ultrasonograf performant cu doppler vascular portabil, cu arteriograf și cu un monitor/defibrilator. Investiția care se ridică la 60.000 de lei este a Primăriei Arad.
„Sănătatea a fost şi va rămâne o prioritate şi o responsabilitate pentru administraţia locală. Eforturile Primăriei dublate de cele ale administraţiei judeţene vor transforma cea mai mare unitate medicală din judeţul Arad în una dintre cele mai moderne şi mai performante din ţară”, a spus primarul Gheorghe  Falcă.
Mircea Țăndrău, medic șef Compartimentul Nefrologie subliniază importanța investiției: „Aparatura permite investigarea la patul bolnavului atât a organelor abdominale, cât și a patului vascular periferic, fiind de mare valoare pentru creșterea performanței acti­vității noastre. De asemenea, pentru pacientul critic nefrologic, este posibilă în aceste condiții intervenția promptă pentru resuscitarea/stabilizarea și monitorizarea în situații de risc vital iminent. Dorim cu această ocazie să mulțumim conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și Primăriei Municipiului Arad pentru deschiderea și sprijinul acordate”.
Un sistem de evaluare rigiditate arterială, în valoare de 33.000 de lei a mai fost achiziționat de municipalitate.

Recomandările redacției