Banii plătiți pe rovinietă se pot recupera la vânzarea mașinii

0
553

Arădenii care își vând mașinile pot recupera de acum înainte banii pe rovinietă, dacă vânzarea se face inainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Proprietarul care își vinde mașina are de acum oportunitatea de a recupera banii dați pe rovinietă, în situația în care, cumpărătorul achiziționează de asemenea rovienită, iar perioadele de valabilitate se suprapun.

Această noutate legislativă ce prevede recuperarea taxei plătite pe rovinietă a fost anunțată de Ministerul Transporturilor de curând.  Taxa poate fi recuperată în cazul în care, mașinile se vând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

În acest sens, dacă noul proprietar al mașinii achiziționează la rândul său rovinietă, fostul proprietar are dreptul să ceară restituirea sumelor plătite pentru perioada în care cele două roviniete se suprapun.

„În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, se arată în noua lege. Foarte important de subliniat este că suma plătită poate fi solicitată înapoi doar după expirarea valabilitații rovinietei.

Solicitarea trebuie transmisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Solicitarea de returnare a sumei se transmite acesteia după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului”, subliniază autoritățile.

Noutatea legislativă este deja în practică, întrucât în Minitorul Oficial a fost deja publicat ordinul Ministerului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.