Banul, ochiul dracului…

0
365

Majoritatea ideilor care l-au făcut cunoscut în toată Grecia Antică pe  Socrate,  au fost prezentate în premieră în agorele Atenei. Multe din aceste idei ale sale nu au fost acceptate de conducătorii cetăţii, care până la urmă l-au condamnat la moarte prin otrăvire. Acuzaţiile principale constau în faptul că filozoful corupea tineretul cu idei prea libertine şi de faptul că prolifera ateismul. În momentul când soldaţii au venit să-l aresteze, prezentându-i-se acuzaţiile, soţia lui Socrate, Xantipa, aflată de faţă, izbucni în lacrimi: Dar tu mori nevinovat, Socrate! Filozoful a găsit un răspuns spiritual: Xantipa, ţi-ar fi plăcut poate mai mult să mor vinovat?

De câteva zile, nu multe, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu este la bulău. A ajuns acolo din cauza presiunii mediatice realizate prin publicarea unor imagini compromiţătoare în urma intrării în cârdăşie cu interlopi bogaţi, fără scupule şi ţigani pe deasupra.

N-am nimic cu ţiganii ca etnie, ca membri ai societăţii româneşti, ca culoare de piele sau ca mergători pe două picioare. Chiar am prieteni ţigani, sunt artişti cu care mă mândresc că-mi sunt prieteni. Dar am treabă cu ei ca indivizi, pentru că majoritatea dintre ei sunt băloşi, îngălaţi, şmenari, mincinoşi, fără scrupul, murdari, miştocari, manglitori, put ca dracu, te scuipă, sunt violatori, cerşetori, escroci, criminali şi cu alte asemenea „calităţi“. Nu discut acum despre cauzele care au făcut ca ei să fie aşa, ca să se manifeste antisocial. Nu discut acum despre lipsa programelor de integrare a ţiganilor, despre lipsa programelor de şcolarizare şi de instruire a lor. Nu! Eu discut aici concret, cum sunt ţiganii la ora actuală, cu ce se ocupă şi cum se implică ei la evoluţia sau involuţia societăţii româneşti.

Ei bine, Mircea Băsescu ştia toate acestea despre ţigani. Refuz să cred că era un naiv, un candid sau un duios pentru soarta lor. Din contră, fratele preşedintelui Băsescu cunoştea mult prea bine cu ce se ocupa clanul „Bercea Mondialul“, poate chiar era invidios pe ei pentru felul cum câştigau bani ilicit. Pentru că se vedea de la o poştă că lui Mircea Băsescu îi curgeau balele când vedea un maldăr de dolari şi că ar face orice pentru a-i obţine, orice, inclusiv la afaceri cu arme şi muniţii. Şi de dragul lor, al banilor, Mircea Băsescu s-a infiltrat printre ţigani, cumetrindu-se cu ei. Se zice: „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti!“ Da,  este un adevăr, dar nu unul absolut, căci şi Iisus Hristos s-a însoţit cu Iuda şi cu Toma Necredinciosul, dar El nu este precum însoţitorii Lui…  Dar nici Mircea Băsescu nu este Iisus Hristos, să se diferenţieze de cei răi, de ţigani. A început să fie hapsân, nesăţios, fără limite, ilogic. Nu-l mai sătura Dumnezeu, cum se zice în popor. Iar când Dumnezeu l-a săturat şi a vrut să se retragă, nu l-au mai lăsat ţiganii, ţigani care l-au însoţit până la bulău, acolo unde se află şi în prezent. Iată unde duce nesimţirea! Te dezumanizează.

Personal nu simpatizez deloc cu Traian Băsescu, aşa cum nu simpatizez cu blenoragia, durerile de şale sau cu manelele. Dar jur pe Legile Junglei că mi-e milă de Traian Băsescu. După ce mulţi duşmani de-ai săi au încercat să-l îngenuncheze şi n-au reuşit, vine chiar fratele său care îl trânteşte la pământ. E dureros! Foarte dureros!

Mircea Băsescu a murit din punct de vedere public. Vinovat, nu precum Socrate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.