Bărbați de sub pământ se scot, fete din case…mai rar

0
645

Avem doar câteva insituții în care oamenii își pun baza și de la care se așteaptă să fie mereu acolo pentru ei în situațiile de criză, este vorba despre organele de poliție, pompierii, jandarmii și doctorii.

Din nefericire, românii încep ușor ușor să își piardă încrederea în unele dintre ele. Adevărul este că dezamăgirile au început cu ani în urmă pe când s-a întâmplat tragedia din Colectiv, moment în care românii au ajuns să fie revoltați și enervați pe tot ceea ce ține de medicina din țară, de spitale, de medici.

Lucrurile au ținut-o așa o bună bucată de vreme și, după o perioadă, jandarmii au dat-o și ei în bară când au dat cu spray lacrimogen în mulțimea care se afla în București la un protest pașnic pe care l-au făcut în încercarea de a ajuta viitoarele generații. Trece un timp și ajungem în vara anului 2019, moment în care un criminal pune mâna pe mai multe tinere și reușește să șocheze o țară întreagă cu tot ceea ce le-a făcut, dar și moment în care românii își pierd încrederea în polițiști.

Trecând puțin peste toate acestea, ne mai rămân pompierii, cei care se aruncă în foc ca să salveze orice și pe oricine, cei care își riscă viața și aproape mereu reușesc să își ducă misiunile spre un final fericit. Așa a fost și luni, 5 august a.c., când pompierii arădeni au avut o misiune de salvare complicată a unui bărbat prins de un mal de pământ la 3 metri adâncime. Nu mai puțin de 8 ore s-au luptat cu pământul care cădea din nou fix atunci când credeau că se apropie de sfârșit, o luptă pe care au dus-o manual, dând la lopată ca să nu pună în pericol viața bărbatului de 57 de ani.

Misiunea a început cu adevărat la ora 15:25, când s-a efectuat apelul la 112 prin care se cerea ajutorul pompierilor. Le-a luat doar 10 minute și au reușit să scoată capul bărbatului din pământ, acest moment fiind cel decisiv, bărbatul era în viață și l-au stabilizat cu un aparat respirator. Sfârșitul misiunii a fost declarat abia la ora 23:10 când, într-un sfârșit, bărbatul a fost scos complet de sub malul de pământ și transportat la UPU Arad.

Cu toate că acesta este un caz mic pe lângă altele de care pompierii au mai avut parte, sunt printre singurii de care oamenii încă nu s-au plâns și care sunt admirați mereu pentru misiunile de salvare pe care le duc la bun sfârșit. Din nefericire pentru restul instituțiilor care ar trebui să ofere siguranța locuitorilor, acestea sunt cu munlt în urmă în comparație cu pompierii care sunt puși mereu în situații limită și care reușesc să se mobilizeze și să acționeze într-un mod cât mai profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.