violProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, printr-un rechizitoriu întocmit luni, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Covătaru Marinel, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată.
Din  probatoriul  administrat în cauză a rezultat că în cursul lunilor octombrie – noiembrie 2013, acesta a întreţinut, în mod repetat, relaţii sexuale, prin contrângere, cu  minora A.L., în  vârstă  de 13 ani (persoană aflată în ocrotirea sa, fiind fata concubinei  sale).
Aşa cum relatam la acea vreme, bărbatul din Vărşand, comuna Pilu, a fost arestat, iniţial, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor (în forma sa agravantă şi continuată). Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Lucian Claudiu Rus, ne declara atunci că se mai anchetează stabilirea stării de fapt, dar se ştie că bărbatul era într-o relaţie cu mama fetei de cinci luni, iar de o lună locuiau împreună. Reclamaţia iniţială a fost făcută de mama fetei, dar se pare că altcineva din familie i-ar fi adus la cunoştinţă acest fapt.
„Vorbim de circumstanţe agravante, deoarece minora se afla şi în îngrijirea lui, adică trebuia să o ocrotească, nicidecum să profite de ea şi să întreţină relaţii sexuale cu victima. Am cerut un raport medico-legal să aflăm dacă fata a avut discernământ în momentul în care a consimţit şi dacă şi-a dat un acord valabil. În funcţie de noi probe administrate, bărbatului i se poate schimba încadrarea din act sexual cu un minor în cea de viol”, ne spunea procurorul Lucian Claudiu Rus.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.
Dacian Don

Recomandările redacției