Bărbatul care a terorizat un cartier întreg, internat în spital și cercetat pentru două infracțiuni

0
247

La Arad, bărbatul care a terorizat, luni întregi, un cartier întreg, după ce ar fi scos cuţitul la nişte copii şi după ce a ameninţat cu moartea femeile din bloc şi-a dat acordul pentru a rămâne internat în spital, pentru a fi tratat. Între timp, una dintre victime a depus plângere penală pe numele său, iar poliţiştii i-au întocmit două dosare penale. Totuşi, pentru că nu a fost luată nicio măsură de privare de libertate, împotriva sa, individul ar putea oricând să se întoarcă acasă şi să încerce să se răzbune. Oamenii sunt înspăimântaţi pentru că cineva ar putea să-i cadă victimă. „Nu se poate aşa ceva, ce aşteptăm, să dea în cap la cineva şi după aia să se ia măsuri? Am intrat în panică, toată lumea, aici, pentru că dumnealui când e în stare de ebrietate face scandal, se leagă de femeile singure şi de copii. Nu ştiu de ce nu se iau măsuri mai drastice pentru că e o teroare. De 2 ani de zile el tot aşa face, mie efectiv mi-e frică să ies cu căţelul afară, că poate sta după un stâlp dintr-asta„, a spus o locatară.

Individul, cunoscut de toţi oamenii din cartier, pentru comportamentul său extrem de violent, a fost luat pe sus de mascaţi, sâmbătă seara, după ce a încercat să agreseze mai multe femei. Între timp, una dintre ele, care locuieşte perete-n perete cu bărbatul, la acelaşi etaj al unui bloc din cartier, şi-a făcut curaj şi a depus plângere împotriva agresorului.

În plus, bărbatul ar fi ameninţat şi nişte copii cu cuţitul, iar vecinii din bloc spun că nu mai au linişte, din cauza acestuia.

„M-am speriat, copiii au venit speriaţi, la mine. Nu e prima dată când se ia de minori, s-a mai luat de băiatul unei vecine, copiii fug de el. Îi ameninţa, acum copiii mi-au spus că a scos un cuţit, nu ştiu, eu le-am spus, pentru a-i linişti, că a fost liniar, că au 8 ani. Este dezastru în cartier. Nu se poate ieşi afară, a spus mama copiilor.

„Bărbatul de 43 de ani a fost sancţionat contravenţional cu suma de 200 de lei, iar pe numele acestuia au fost întocmite două dosare de cercetare penală, unul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea liniştii şi ordinii publice iar cel de-al doilea, la plângerea prealabilă a unei femei, pentru ameninţare„, a declarat Lorena Pîrvulescu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Problema este că poliţiştii nu prea au cum să îl reţină, pentru că legea nu le permite decât dacă acesta îşi pune în aplicare ameninţările, adică dacă le da oamenilor în cap.

Din fericire pentru comunitate, zilele acestea agresorul a rămas internat în spital, el dându-şi acordul pentru aceasta. Nu se ştie, însă, cât va dura această, pentru că individul ar putea oricând să fie lăsat să plece şi nimeni nu poate garanta că acesta nu va mai consuma alcool şi că va renunţa la ameninţări sau că îşi va corecta comportamentul extrem de violent faţă de femei şi copii.

„Pacientul a fost internat cu agitaţie psihomotorie şi intoxicaţie alcoolică acută, în prezent rămâne internat pe secţia de psihiatrie până la stabilirea diagnosticului şi ameliorarea simptomatologiei. Internarea s-a făcut cu acordul pacientului şi rămâne sub observaţie, evaluare şi tratament„, a declarat Ciprian Pribac, director medical interimar la Spitalul Clinic Judeţean Arad.

(C.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.