Bărbatul care şi-a ucis concubina cu un satâr a fost condamnat la 15 ani de închisoare

0
369

condamnare crima
La patru luni de la comiterea faptei, judecătorii Tribunalului Arad l-au condamnat pe Dumitru Ivanischi, de 62 de ani, fost angajat al unei firme de pază din Arad şi care se află arestat preventiv la Penitenciarul Arad, la 15 ani de închisoare, după ce şi-a ucis cu un satâr concubina într-un apartament de bloc din cartierul Aradul Nou.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad dispuneau, pe data de 1 octombrie, trimiterea în judecată a inculpatului Dumitru Ivanischi, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, după ce acesta, în după amiaza zilei de 5 septembrie 2014, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, şi-a lovit lovit concubina, mortal, cu un satâr.
„Între victima N.R. şi concubinul acesteia, Dumitru Ivanischi, a izbucnit o ceartă, în locuinţa acesteia din Aradul Nou, iar acesta din urmă i-a aplicat mai multe lovituri cu un satâr, provocându-i leziuni craniene care au determinat decesul victimei”, precizau la acea vreme procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Din soluţia pe scurt, spicuim: “condamnă pe inculpat la 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de omor. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a comunica cu membrii de familie Cristian şi Cristina Ivanischi, pe o durată de 5 ani. (…) În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, menţine starea de arest a inculpatului Dumitru Ivanischi şi admite acţiunea civilă exercitată de părţile civile Cristian Ivanischi domiciliat în Arad, str,Patria bl. B1, ap.46 Arad şi Cristina Ivanischi, domiciliată în Arad, Triumfului nr. 10A, ap.5 Arad, şi în consecinţă obligă inculpatul la plata, către fiecare dintre aceştia, a câte 50.000 de Euro sau echivalentul în lei la data executării, daune morale”, preciza instanţa de judecată.
De asemenea, magistraţii au luat decizia de a confisca, în vederea distrugerii, obiectul bardă tip satâr, în lungime de 1,40 m, coadă metalică, având lungimea lamei de 34 cm şi lăţimea de 10 cm, aflată la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Arad şi obligă inculpatul să plătească statului suma de 1500 de lei, cheltuieli judiciare.
Pentru că s-a făcut apel, sentinţa definitivă se va pronunţa la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Timişoara. Primul termen a fost fixat la data de 14 ianuarie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.