Tentativa de omor din Grădiște ce a avut loc anul trecut în toamnă și-a găsit soluția. Bărbatul de 30 de ani ce a încercat să taie gâtul tatălui vitreg de 51 de ani a fost condamnat de Tribunalul Arad la cinci ani de închisoare, totodată fiind obligat de instanță să urmeze un tratament medical.

Totul s-a petrecut la locuința celor doi din cartierul Grădiște când pe baza unui conflict spontan bărbatul de 31 de ani a sărit la gâtul tatălui său vitreg cu un cuțit. Victima a fost dusă de urgență la spital cu o plagă în jurul gâtului. Acesta a rămas internat pe secția chirurgie timp de mai multe zile, până când starea acestuia s-a îmbunătățit.

Exact în aceeași perioadă, imediat după comiterea faptei bărbatul a fost arestat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea tentativă de omor asupra unui membru de familie.

Însă, la începutul acestei săptămâni, mai exact pe 21 martie Tribunalul Arad a pronunțat sentința. Bărbatul va trebui să ispășească cinci ani de închisoare cu executare și să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, iar tratamentul se va efectua şi în timpul executării pedepsei. Sentința pronunțată de Tribunalul Arad nu este definitivă, ea putând fi contestată.

În baza art. 396 alin.2 Cod procedură penală, art. 33 alin. 2 raportat la art. 199 Cod penal şi cu referire la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul D.S.D., la : – 5 (cinci) ani închisoare pentru infracţiunea de violenţă în familie sub forma tentativei de omor. În baza art. 67 alin.2, art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b, Cod penal, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1, lit. a şi b Cod penal. În baza art. 399 alin.1 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul D.S.D, pe o perioadă de 60 zile, de la 21 martie 2022 până la 19 mai 2022 inclusiv. În baza art. 72 alin.1 Cod penal scade din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive de la 24.10.2021 până la zi. În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal confiscă în vederea distrugerii, un cuţit tip briceag cu mâner de culoare vişinie, având lungimea totală de 15 cm, iar lama de 6 cm, ridicat cu ocazia cercetării la faţa locului, aflat la camera de corpuri delicte a Tribunalului Arad. În baza art. 109 alin. 1 şi 3Cod penal obligă inculpatul D.S.D să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, tratamentul se va efectua şi în timpul executării pedepsei. În baza art. 397, art. 19 şi 25 Cod procedură penală constată că partea vătămată Deac Virgil Simion, domiciliat în mun. Arad, str. Rândunicii, nr. 13, jud. Arad nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În baza art. 7 alin.1 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul D.S.D în vederea stabilirii profilului genetic şi stocării în S.N.D.G.J. În baza art. 5 alin.5 din Legea nr. 76/2008 inculpatul D.S.D va fi informat că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru stocarea în S.N.D.G.J. . În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 1.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei la data de 21 martie 2022.”, se arată în soluția pe scurt dată de Tribunalul Arad.

Recomandările redacției