Bărbatul infectat cu tulpina indiană este în stare stabilă

0
412

Pacientul în vârstă de 38 ani, care a fost declarat infectat cu tulpina indiană a virusului Sars-Cov-2 s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad în data de 12 mai.  

S-a aflat că bărbatul are domiciliul în Bârzava și este originar din Nepal. În momentul în care s-a prezentat la UPU, avea febră și dispnee, iar saturația de oxigen era între 93-97% de aer atmosferic. Tulpina indiană pe care a adus-o bărbatul în Arad, s-a depistat în data de 24 mai. 

„ Pacientul de 38 de ani a fost diagnosticat cu virusul SARS CoV-2  pe data de 12 mai, după ce s-a prezentat în Unitatea Primire Urgențe cu simptome specifice. În urma analizei de secvențiere efectuată la Institutul Cantacuzino,  a fost identificată  tulpina indiană a virusului SARS CoV-2.  În momentul de față pacientul este stabil, cu evoluție favorabilă”, ne-a spus Lenuța Timiș, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. 

Momentan, bărbatul este internat în spital și se află în stare stabilă. 

Amintim că, varianta indiană a coronavirusului, denumită B.1.617, a fost detectată în octombrie în vestul Indiei. Ea este descrisă drept „dublu mutantă”, întrucât are două mutaţii preocupante la nivelul proteinei Spike, prin care coronavirusul se ataşează celulelor umane. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.