„Bărbierul din Sevilla” vine la Arad

0
1360

Teatrul Ioan Slavici din Arad va fi gazda spectacolului de operă Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, operă bufă în trei acte.
Despre celebritatea titlului nu este cazul să facem referire, este deajuns doar să amintim celebra arie a bărbierului Figaro: „Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la… Figaro şu, Figaro giu”, sau aria Rosinei: „Una voce poco fă”, sau „Aria Calomniei”, a lui Don Basi­lio, sau „Buona sera mio signore” din celebrul cvintet.
Distribuţie de excepţie
Pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la prestigioasa Academie „Mozarteum” din Salzburg. El a interpretat acest rol în diferite teatre de opera din Italia, Spania, Elveţia, Austria şi Germania. Cea mai recentă apariţie a sa în rolul Figaro, a fost în Olanda, la Festivalul Internaţional de Operă de la Skive.
Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretată de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Operă Naţională Română din Iaşi, una dintre cele mai bune interprete din ţară a acestui rol. În rolul Contelui Almaviva, îl avem pe tenorul Mihai Irimia de la Operă Română din Braşov, tenor liric invitat în toate teatrele de opera din ţară.
Bartolo şi Basilio, vor fi başii Ioan Vrăşmaş şi Marius Chiorean, care au cântat împreună acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Na­ţionale Romane din Cluj-Napoca.
Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestră şi Corul „Opera Vox”, iar la pupitrul dirijoral se va afla prof. univ. dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu”. Regia şi sce­nografia poartă semnătura Ligiei Ghilea, lector universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.