Dacia Unirea Brăila a smuls un punct contra UTA-ei, după o partidă în care elevii lui Ionuț Popa au avut o sumedenie de ocazii de a înscrie. Fără succes, însă.

Antrenorul gazdelor, Gheorghe Barbu, într-o declarație oferită celor de la probraila.ro, nu a văzut meciul ca fiind atât de dezechilibrat: „UTA nu a avut chiar atâtea ocazii. E adevărat că au avut două sau trei foarte mari, dar și noi am avut câteva situații. Trebuie să fim corecți, atât putem ca joc în momentul ăsta. Avem un lot tânăr, probleme cu pregătirea fizică, pe final de joc nu mai puteam alerga. Am avut puțină șansă, dar nici ei nu au fost cu foarte mult peste noi. Felicit băieții pentru dăruire, pentru abnegația cu care au jucat. Au vrut, dar la ora asta atâta putem.”

Tehnicianul deplânge în continuare situația clubului, care are grave probleme financiare și un lot sub nivelul ligii secunde: „Suferim la nivelul lotului, suntem foarte puțini, avem probleme atât numeric, cât și valoric. Dacă nu mai vin fotbaliști, nu avem nici o șansă, pentru că avem jucători care ar trebui să joace la Liga 3-a sau la juniori. Sunt foarte supărat, pentru că mi s-au promis multe și nu s-a îndeplinit nimic. Stau de o lună aici și nu se întâmplă nimic.  E ușor să comentezi din tribună, dar trebuie văzut de unde am adus jucători și când am început pregătirea. Am ajuns la limită, am promisiuni că vor veni câțiva jucători, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, voi pleca. Nu putem tot campionatul să ciupim câte un rezultat. Două puncte sunt puține după primele trei etape, chiar și dacă luăm în considerare cum le-am obținut. Va fi greu etapa viitoare la Clinceni, sunt peste noi din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, unde, ca și UTA de altfel, stau mult mai bine decât noi. De fapt, noi nici măcar nu avem buget.”

Dacia Unirea Brăila a fost aproape de desființare în această vară, după ce în sezonul trecut s-a salvat in extremis de la retrogradare. După despărțirea de antrenorul Pânzaru și marea parte a fotbaliștilor care au dus greul în precedentul campionat, clubul de pe Dunăre a adus foarte mulți jucători pe finalul perioadei de transferuri și practic nu a făcut nicio pregătire estivală.

Recomandările redacției