poli pancotaAtmosferă stranie pe „Dan Păltinișanu”, unde media spectatorilor continuă să rămână scăzută. Echipa lui Dan Alexa e lider în B2, dar nu-i prea mișcă pe druckerii de pe malul Begăi. Meciul de sâmbătă seară
n-a avut deloc darul să revigoreze atmosfera la care spera primarul arădean al Timișoarei, Nicolae Robu, Poli chinuindu-se cu Pâncota.
Ionuț Popa s-a așteptat cu si­guranță la forcing ofensiv din partea gazdelor. Timișoara nu mai câștigase (pe teren, pentru că în retur are un 3-0 la masa verde cu Câmpina) din decembrie, iar în sezonul de primăvară avea un singur gol înscris, cel de la Oradea. Așa că experimentatului antrenor nu i-a rămas decât să încerce să distrugă cât putea de mult din anticipatul iureș timișorean.
A funcționat o vreme. Poli a dominat clar, rare fiind ocaziile când „scurta” formație arădeană a reușit să lege pase în jumătatea adversă. Dar la fel de rare au fost și fazele cu adevărat periculoase ale gazdelor, pentru că baricada pâncotană a fost eficientă.
De fapt, în primul act a existat doar o singură șansă de gol în dreptul timișorenilor: Henrique a primit la 17 metri, era singur cu Pașcalău, dar a preferat șutul direct în locul pătrunderii și mingea s-a dus la o palmă de transversală (21).
În rest, defensiva lui „Mister”, în ajutorul căreia au coborât des și mij­locașii, și-a făcut treaba. La fel de inspirat a fost și portarul alb-negrilor, care sâmbătă au schimbat cromatica, apărând în alb și roșu pe „Dan Păltinișanu”… Vizitatorii aveau să-și piardă singurul vârf veritabil, pe Voinea, ieșit accidentat (29).
Presiunea gazdelor s-a accentuat și mai puternic după pauză, dar lipsa de luciditate și aglomerarea tot mai mare a pîncotanilor în fața lui Pașcalău au creat la un moment dat impresia că Șoimii chiar pot lua un punct.
N-a fost să fie. Alexa a mutat inspirat cu Doman, care a contribuit decisiv la unicul gol al meciului: Trandu a executat o lovitură de colț de pe dreapta, nou-intratula  recentrat din stânga până la fundașul Cânu, care a pus punct chinurilor gazdelor și l-a învins pe bravul Pașcalău, 1-0 (77).
În ultimele minute, a încercat și tabăra pîncotană să conteze în atac, dar era prea târziu și oricum strădaniile au fost fără efect. Trupei lui Ionuț Popa nu-i rămâne decât să spere că învinge Mioveniul în ultima etapă a sezonului regulat și că Bihorul capotează la Caransebeș, astfel încât Șoimii să aibă măcar un mic avantaj în play-out.
Formații:
Poli: Pap – Belu, Scutaru, Cânu, Neagu – Keita, Trandu, Poparadu, Boldea (43 Elek) – Henrique (68 Doman), Popovici (46 Bărbuț).
Pâncota: Pașcalău – Maghici, Lengyel, Traore, Siminic – Issa (84 Sălăjan), Suciu – Gavrilescu, Dragalina, Vladu – Voinea (29 Cioablă, 79 Polgar).
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud), Ionuț Babadac (Alexandria), Marius Bobe (Videle). Observatori: Valer Vancea (Oradea), Ștefan Silaghi (Satu Mare).

Recomandările redacției