Coincidență sau nu, în precedenta partidă în care nu a încasat gol în Liga a II-a, UTA s-a bazat tot pe Alexandru Barna în poartă. Se întâmpla pe 21 octombrie cu ocazia celei mai clare victorii utiste din „gestiunea” Todea: 3-0 cu Știința Miroslava. A urmat deplasarea din Cupă, de la Afumați, acolo unde goalkeeperul de 24 de ani se accidenta destul de grav la nas, însă investigațiile medicilor au evidențiat o altă problemă la cap ce părea
să-i pună capăt carierei fotbalistice.
În cele din urmă, fostul fotbalist al Ceahlăului a primit acceptul specialiștilor să revină pe gazon și a făcut-o azi, cu succes, în deplasarea „roș-albilor” pe terenul celor de la Metaloglobus. A și avut câteva intervenții decisive, dar a și fost ocrotit odată de șansă la bara lui Ghenovici. „Știam că este cel mai periculos om al lor, dar, în afara acelei faze cu bara și poate încă un șut apărat de mine, Tănase
l-a cam anihiliat. Ca portar te bucuri mereu că nu iei gol, că-ți faci treaba, dar nu poți fi fericit dacă echipa nu câștigă. Păcat că nu am reușit măcar un gol pentru a termina bine un an nu prea po­zitiv. Asta e, nu avem ce face decât să ne pregătim și mai bine și să ne revanșăm la primăvară”, spune Barna.
Acesta susține că a gândit pozitiv chiar și când unii medici îl sfătuiau să agațe ghetele în cui și speră să evolueze și mai mult în stagiunea de primăvară. „Eu întotdeauna am avut speranța că nu poate fi atât de grav și s-a adeverit totul. Pot spune că acele probleme de sănătate m-au ambiționat și mai mult, doream să revin și mai pregătit în poartă. Mi s-a schimbat și colegul între timp, dar concurența a rămas la fel de mare ca și pe vremea lui Grahovac. A venit Tomas (n.a. Svedkauskas), un portar cu reflexe excelente, cu experiențe importante în fotbalul italian, care e greu de ținut pe bancă. Încerc să fiu cât mai în formă și la primăvară, iar dacă se apelează la mine să-mi fac datoria cât mai bine”, a adăugat Alex Barna.
Practic, după despărțirea de Branko Grahovac și problemele lui Barna, Svedkauskas a avut un debut abrupt în Liga 2-a și a mai comis și greșeli. „Împreună cu Dan Țapoș, am considerat că Tomas a mai și greșit, iar Barna merită din nou o șansă. E o concurență benefică între ei, nebucurăm că nu ne-am înșelat azi și am bifat unul dintre puținele meciuri ale sezonului în care nu am primit gol”, a menționat și Cristi Todea, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției