Baronul Francisc Neuman va urmări fiecare meci de pe arena ce îi poartă numele

0
170

Stadionul UTA va avea din această toamnă un suporter de vază. Este vorba despre o statuie din bronz, în mărime naturală, a baronului Francisc Neuman în timp ce privește meciurile din arena ce îi oartă numele.

Primăria Municipiului Arad a fost cea care a fost cu inițiativa acestui proiect, iar familia baronului este cea care a pus la dispoziție informațiile grafice necesare executării sculpturii.

Artistul care va executa lucrarea de pe arena arădeană este Ștefan Bințânțan, sculptorul care a făcut toate statuile urbane din incinta Cetății Alba Iulia și a reabilitat Monumentul Sfintei Treimi din Piața Unirii din Timișoara.

Am încheiat contractul cu sculptorul, astfel că în maxim 4 luni, statuia va fi amplasată în Tribuna II, sectorul N, rândul 7, locul 2. Este o locație atent aleasă. Ne-am asigurat că baronul Neuman va apărea în toate cadrele, Tribuna II fiind în partea opusă zonei unde sunt amplasate camerele de luat vederi. Cred că va fi un suporter real al echipei și nu vom mai pierde niciun meci acasă.”, a declarat primarul Călin Bibarț, pentru La Strada TV.

Valoarea totală a proiectului inițiat de Primăria Arad este de 25.000 de euro (fără TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.