Baronul Neuman va ,,asista” la meciurile UTA-ei

0
262

Baronul Francisc Neuman va fi din toamnă în tribunele arenei care-i poartă numele, ,,urmărind ” toate meciurile .  Pare greu de crezut, dar asta se va întâmpla, peste aproximativ patru luni.

Așadar, din toamnă în tribune va fi amplasată o statuie din bronz, în mărime naturală, reprezentându-l pe baronul Francisc Neuman în timp ce asistă la un meci de fotbal pe stadion. 

Proiectul Primăriei a fost demarat în parteneriat cu familia baronului care a oferit toate informațiile grafice necesare executării matriței. Artistul plastic care va realiza sculptura este Ștefan Ciprian Bințințan, din Alba Iulia, care are un portofoliu impresionant de lucrări.  Bințințan a realizat busturile Reginei Maria și a Regelui Carol al VI-lea situate în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, dar și o parte dintre statuile din bronz din Cetatea Alba Carolina. 

Contractul cu sculptorul, a fost încheiat, urmând ca  în maxim patru luni, statuia să fie  amplasată în Tribuna II, sectorul N, rândul 7, locul 2. Locația a fost special aleasă ca să apară în toate cadrele, Tribuna II fiind în partea opusă zonei unde sunt amplasate camerele de luat vederi. Valoarea investiției se ridică la 25.000 de euro (fără TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.