Barza salvată joi, de pompierii arădeni a plecat… la Sibiu. Înainte de a pleca, barza a trecut pe la organizația pentru protecția animalelor ANIMED Arad.

Joia trecută, administrația mall-ului Armonia a contactat atât ISU, cât și ANIMED, pentru salvarea berzei agățate de un stâlp. Pasărea rămăsese agățată și prinsă între cablurile stâlpului, în curtea mall-ului.

Pentru salvare au intervenit trei subofițeri cu o autospecială de intervenție la înălțimi S42. Barza era rănită și avea piciorul rupt.

Pompierii au predat pasărea celor de la ANIMED. Aceștia, cu toată buna intenție au încercat să ajute barza. Însă, îngrijirea unei berze nu e ceva comun, astfel că era nevoie de intervenție medicală specială. Cum ANIMED nu se ocupă decât cu patrupede, organizația a făcut tot posibilul să găsească o soluție pentru pasăre. Și au găsit repede o organizație care chiar cu berze are de a face.

„Dat fiind faptul că noi lucrăm cu câini și pisici, nu avem experiența necesară întreținerii unei berze. Am apelat la organizația „Prietenii Berzelor» din Sibiu, care a răspuns imediat pozitiv și le-am trimis barza. Radiografia și consultația au arătat că piciorul nu mai este vascularizat și trebuie amputat. Această barză, și multe altele, iși va trăi restul vieții în grija organizației din Sibiu“, a spus doctor veterinar și administrator al ANIMED, Claudiu Iosim.

Recomandările redacției