Ieri și astăzi, la Sala Sporturilor „Victoria“ a avut loc o dublă amicală între vicecampioana României, FCC UAV Arad și campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad, echipă calificată în play-off-ul Ligii Campionilor. Deși diferența dintre cele două campionate e considerabilă iar Steaua Roșie e un nume important în Europa, inclusiv în baschetul feminin, sub panou lucrurile au fost echilibrate și dătătoare de speranțe pentru suporterii arădeni în perspectiva noului sezon.

În prima întâlnire, FCC UAV Arad a reușit o surprinzătoare și frumoasă victorie, 78-72. Astăzi balanța a înclinat în favoarea oaspetelor care, în special în primele două sferturi și-au arătat pe deplin forța. În a doua parte a meciului însă echipa noastră a recuperat mult din diferență, scorul final, deși defavorabil, fiind unul strâns și, ca o curiozitate, perfect în oglindă cu cel din ziua precedentă 72-78. Trebuie punctat și faptul că aceste rezultate încurajatoare au venit și pe fondul unui joc în care se simte încă lipsa de omogenitate. Valoarea individuală a noilor jucătoare, în special a americancelor Madden și Baptiste, este însă încurajatoare vis-a-vis de așteptările fanilor, anume ca echipa noastră să se bată anul acesta de la egal la egal cu Sepsi pentru titlul de campioană.

Marcatoarele echipei noastre au fost:

Meciul 1: Baptiste (21), Madden (18), Hadzovic (16), Akathiotou (10), Georgieva (9), Racic (4).

Meciul 2: Baptiste (30), Madden (19), Hadzovic (17), Roșu (2), Ciotir (2), Akathiotou (2).

De mâine fetele noastre intră în linie dreaptă pentru pregătirea primei etape de campionat, care va avea loc week-end-ul viitor. Acesta se va desfășura sub forma unui turneu, cu toate meciurile jucându-se la București. În această primă rundă, formația noastră va întâlni duminică, 2 octombrie, de la ora 14, pe CSM Târgoviște. Primul meci pe teren propriu al galben-albastrelor este programat sâmbătă 15 octombrie de la ora 17, adversar fiind Universitatea Cluj. Și în acest an, toate partidele din campionat sunt transmise în direct pe canalul de youtube al federației, FRBTV.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției