După o pauză prilejuită de meciurile echipei naționale, se reiau întrecerile interne ale baschetului feminin românesc; nu cu meciuri de campionat ci cu dubla din optimile Cupei României, fază a cărei primă manșă se joacă astăzi, urmând ca meciurile retur să fie programate sâmbătă. Sorții n-au fost dintre cei mai generoși cu echipa noastră, care are de înfruntat în acest prim tur, una dintre echipele bune ale campionatului, aspirantă la podium, anume Rapid București.

Interesant este că ultimul meci jucat de fetele noastre în fața propriilor suporteri, a fost tocmai în fața echipei giuleștene. Pe 12 noiembrie, în campionat, FCC UAV Arad a depășit Rapidul cu 67-61. Așa cum spuneam și atunci, a fost un meci în care echipa noastră a fost superioară și doar oboseala provocată de programul infernal generat de meciurile din Euro Cup, a făcut ca diferența de pe tabelă să nu reflecte mai pregnant acea superioritate.

Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla în cupă, deoarece vorbim de o altă competiție, se va juca tur-retur, astfel că va conta nu doar victoria ci și diferența la care ea va fi obținută, dat fiind că returul de la București se anunță dificil. Din acest punct de vedere este bine că această dublă vine după o perioadă de pauză, fetele lui Bogdan Bulj având timp să se recupereze fizic și mental după începutul foarte aglomerat de sezon. În plus, în această perioadă, echipa a primit și întăriri la nivelul lotului, clubul arădean semnând până la sfârșitul sezonului cu Ildiko Nagy-Mârne, care a revenit din Luxemburg, unde a avut o experiență nereușită din cauza unei accidentări. Pivotul care a contribuit în sezonul trecut la medalia de argint câștigată de echipa noastră (asta pe lângă celelalte experiențe pozitive în maieul galben-albastru de-a lungul timpului) întărește astfel lotul, în special pe poziția obligatorie a jucătoarelor românce pe care echipa noastră trebuie să le aibă în teren conform regulamentului (două în prima repriză și una în cea de-a doua).

Cele două echipe s-au mai duelat de două ori în Cupa României, tot în dublă manșă, prima dată în sezonul 2010-2011 (când echipa noastră a și câștigat trofeul) și apoi în 2012, de fiecare dată Aradul având câștig de cauză.

Partida din această seară începe la ora 18:00. Intrarea la meciul care se va desfășura în Sala Sporturilor „Victoria“ este liberă. Meciul poate fi de asemenea urmărit pe canalul de youtube al Federației, FRBTV.

(foto: baschetarad.ro)

Recomandările redacției