„Her world, her rules” („Lumea ei, regulile ei”) este un proiect unic și o campanie social media, condusă de FIBA Europe. Scopul este acela de a promova baschetul feminin, atât la nivel de junioare, cât și de senioare, în Europa prin diferite proiecte realizate împreună cu Federațiile Naționale. Recent, conducerea FIBA Europe a aprobat alocarea de fonduri noi pentru a atrage fete din școala primară și gimnaziu (între vârstele de 6 și 15 ani) către sportul cu mingea la coș prin „Lumea ei, regulile ei”, al cărei ambasadoare în România este nimeni alta decât arădeanca Monika Brosovszky-Boriga. Din această postură, „Minunea blondă” a baschetului arădean a capacitat șase selecționate județene pentru un turneu ce a avut loc la finalul săptămânii trecute. Sala campioanei en-titre, „Sepsi Arena”, a fost gazda competiției, în care au fost angrenate baschetbaliste nelegitimate, cu vârsta între 10 și 13 ani, reprezentând județele Covasna, Vâlcea, Constanța, Cluj, capitala București și Aradul. S-a jucat în sistemul fiecare cu fiecare, iar tinerele jucătoare din județul nostru au câștigat toate meciurile.
De selecționata Aradului s-au ocupat profesoarele Ramona Rusu și Ioana Medeleanu, însă jucătoare la lot au mai dat și profesorii Valeria Bondor, Gabriel Iazbinski, Bogdan Bondor și Bianca Urban. Magda Ciubăncan, Patricia Lengyel, Sara Ilie, Emanuela Ilie, Natalia Bordianu (Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”), Nicole Fritea (Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”), Dariana Păușan (Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal”), Melisa Mărcoșan, Patrisia Ilieș, Mina Aufderheide și Giorgiana Silav (Liceul cu Program Sportiv) au reprezentat cu cinste județul nostru și au făcut-o mândră pe ambasadoarea arădeancă a proiectului „Her world, her rules” .
„Scopul nu a fost cucerirea vreunui trofeu, ci atragerea fetelor spre baschetul de performanță. Toate echipele au fost premiate la fel, dar – bineînțeles – fetele Aradului au știut că au fost cele mai bune după cele cinci victorii. Așa, la prima vedere, sunt convinsă că marea parte a fetelor ce ne-au reprezentat la Sfântu Gheorghe au șanse mari să ajungă departe în acest sport dacă vor opta pentru un club sau o școală specializată. Altfel, aș vrea să le mulțumesc tuturor profesorilor din județele participante, gazdelor primitoare și de la Sfântu Gheorghe și domnului Eusebiu Pistru ce a facilitat deplasarea delegației arădene prin firma Pito Trans. O să strădui ca acest proiect, implementat deja în destule țări europene, să reușească și în România”, ne-a declarat Monika Brosovszky-Boriga.

Recomandările redacției