Chiar dacă au pierdut ambele confruntări ale turneului din Slovacia, fetele de la FCC Baschet Arad au lăsat o bună impresie, organizatorii oferindu-i căpitanului Brankica Hadzovic trofeul rezervat MVP-ului Diplomat Cup 2019.
„Galben-albastrele” au cedat primul meci de la Diplomat Cup, contra baschetbalistelor de la Piestanske Cajky, deţinătoarea la zi a trofeului Ligii Europei Centrale.
A fost un duel echilibrat aproape pe parcursul întregii perioade, chiar cu arădencele la conducere (4 puncte avans) în sfertul 3. Gazdele de la Piestanske au întors soarta întâlnirii în ultima parte a jocului, asta şi pe fondul unui start ezitant de sfert 4 pentru echipa de pe Mureș (fără punct marcat în primele trei minute). Pentru FCC ICIM Arad au marcat: Webb 18 puncte, Hadzovic 13, Karakasevic 11, Veatriki 10, Inkina 10 şi Ardelean 2.
În cel de-al doilea joc amical din Slovenia, arădencele au pierdut la mare luptă, după o repriză de prelungiri. A fost: BEAC Budapesta – FCC Baschet Arad 72-71, marcatoarele „galben-albastrelor” fiind: Hadzovic 33 de puncte, Karakasevic 8, Webb 7, Inkina 7, Veatriki 5, Ciotir 4, Pop 3 și Bartok 2.
În fine, al treilea meci nu a mai avut loc, fiindcă USK Praha are câteva probleme me­dicale în lot şi a declinat participarea la turneul din Slovacia.

Recomandările redacției