O echipă câștigă respect și suporteri nu doar prin ceea ce face în teren ci și prin felul în care se deschide și acționează în comunitatea pe care o reprezintă. Cu atât mai mult acest lucru este important într-o țară ca România unde sportul este încă în bună măsură dependent de banii publici. În aceste condiții este firesc și lăudabil să vedem că sportivii ies din ramele activității lor specifice și răspund la nevoile comunității.

În acest spirit se înscrie și deschiderea avută de clubul FCC Baschet UAV Arad, care a răspuns „prezent“ invitației adresate de organizația Cetatea Voluntarilor de a se alătura unei campanii de plantări de copaci, organizată în acest weekend la Pecica. Astfel, în urma acestei acțiuni peste 1000 de puieți de frasin și stejar au fost plantați la Ferma de Bivoli, pe mai multe străzi din oraș și în zonele adiacente șoselelor DN 7, Drumul Turnului, Drumul Peregului și Drumul Bătaniei.

Faptul că printre cele 200 de persoane care au participat la acțiune s-au aflat și fetele de la FCC Baschet UAV Arad, are o valoare de simbol. Plantarea unui copac este un mod de a-ți exprima intenția de prinde rădăcini într-o comunitate, de a-i oferi acelui spațiu statutul de „acasă. Și chiar dacă pe unele dintre sportive, pașii carierei le vor purta spre alte meleaguri, contribuția adusă la creșterea familiei acestui club, va rămâne. Iar pe termen scurt, chiar dacă echipa are „Aradul“ în titulatură, mai mult ca sigur, sâmbătă seara când fetele se vor duela cu adversarele lor de la Municipal Satu Mare, comunitatea din Pecica le va fi alături simțindu-se reprezentată de valorile acestui club.

 (foto: facebook/cetateavoluntarilor.arad)

Recomandările redacției