Baschetbalistele din Cluj au refuzat să asculte imnul secuiesc şi au fost huiduite tot meciul la Sfântu Gheorghe

0
230

Incident grav petrecut marţi seară înainte de startul partidei dintre Sepsi Sf Gheorghe şi Universitatea Cluj (93-57), meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Potrivit celor de la ziardecluj.ro, după intonarea Imnului României organizatorii au decis că toţi cei prezenţi în sală trebuie să asculte şi Imnul Ţinutului Secuiesc.
Bosniacul Dragan Petricevic, antrenorul Universităţii Cluj, nu a res­pectat momentul şi le-a cerut jucătoarelor sale să se antreneze pe durata intonării Imnului Ţinutului Secuiesc. Pentru acest gest, sportivele din Cluj au fost apostrofate vehement pe toată durata partidei de cei 1.500 de oameni prezenţi în sală.
La finalul partidei, Petrivevic şi-a explicat decizia: „La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul Romaniei şi să asculte Imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea dupa intonarea Imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta Imnul României în pozitie de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România”.
Petricevic, în vârstă de 46 de ani, a preluat prima echipă din România în 1997. De atunci a pregătit, cu scurte episoade petrecute în străinătate, în principal echipe masculine de baschet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.