Presedintele Traian Basescu a promulgat joi Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat joi decretul „privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 20/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc si pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc”.

Lege noua pentru organizarea jocurilor de noroc

La inceputul lunii iunie, plenul Senatului a aprobat ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Potrivit proiectului legislativ, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc va fi un organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, aflat in subordinea Guvernului si va avea ca atributii supravegherea activitatilor din domeniul jocurilor de noroc, exercitarea controlului tehnic, monitorizarea si supravegherea jocurilor de noroc on-line, precum si aplicarea unitara a legislatiei specifice.

Noi norme privind organizarea jocurilor de noroc

Oficiul va fi condus de un Comitet format din noua membri, din care doi executivi (presedintele si vicepresedintele, acesta din urma propus de catre ministrul Finantelor) si sapte ne-executivi, numiti prin decizia primului-ministru, la propunerea institutiilor abilitate in domeniu, respectiv – Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, MAI, ministerul Tineretului, ministerul Culturii, iar alti trei membri vor fi propusi de presedintele ANAF, de secretarul general al Guvernului si de seful Cancelariei primului-ministru.

Recomandările redacției