Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata pe senatorul Sorin Rosca Stanescu. Seful statului l-a actionat in instanta pe liberal pentru afirmatiile facute in ultima vreme la adresa sa.

Senatorul l-a acuzat public, de mai multe ori, pe presedintele Traian Basescu ca ar fi luat mita pentru proiectul Rosia Montana, transmite Realitatea TV. Cererea presedintelui a fost inregistrata pe 1 octombrie, anul acesta, la Judecatoria Sectorului 2.

Sorin Rosca Stanescu a dat publicitatii un comunicat in care spune ca a aflat de la televizor de faptul ca presedintele il da in judecata. Mai mult, senatorul liberal sustine in continuare ca seful statului, prin promovarea proiectului Gold Corporation in beneficiul caruia s-au petrecut o serie de „acte si fapte ilegale”, a fost „complice la prejudicierea avutului public”.

„Comisia speciala instituita de Parlamentul Romaniei este in plin proces de elaborare a unui raport. Cu certitudine nu vor fi ocolite nenumaratele ilegalitati savarsite, de-a lungul timpului, de importanti functionari ai statului, prin care Gold Corporation a obtinut o serie de favoruri, prin prejudicierea avutului public.

Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei si de principal beneficiar al informatiilor furnizate de comunitatea serviciilor secrete, nu avea, de-a lungul timpului, cum sa nu fie pus la curent, in detaliu, cu o serie de acte si fapte ilegale care, iata, intr-un termen record, au intrat in posesia membrilor Comisiei Rosia Montana.

In consecinta, nereactionand, ci, dimpotriva, facand repetate declaratii in favoarea acestui proiect, Traian Basescu a devenit complice”, se arata in mesajul transmis de Sorin Rosca Stanescu, printr-un comunicat remis Ziare.com.

A.C.

Recomandările redacției