BasescuPreședintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu exclude posibilitatea declanșării unui nou referendum pentru Parlament unicameral, arătând că în felul acesta, având un număr mai mic de locuri la dispoziție, partidele vor fi mai exigente cu oamenii pe care îi propun.

„Ce-ar spune domnul Ponta, spre exemplu, dacă, atunci când va planifica alegerile prezidențiale, (…) emit și decretul de organizare a unui referendum pentru reconfirmarea ideii de Parlament unicameral? Pentru că procedura am parcurs-o. Asta ar însemna pentru dânsul liniște? Aș fi un președinte care îl deranjează, dar el nu ține cont că înfrânge voința românilor exprimată clar de a avea Parlament unicameral și 300 de parlamentari”, a afirmat Băsescu, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” difuzate de B1 Tv.

Întrebat dacă are de gând să propună din nou un referendum pentru Parlament unicameral, șeful statului a spus că nu exclude acest lucru, și că, dacă nici de această dată guvernanții nu ar ține cont de rezultat, „românii i-ar sancționa grav”.

„La ce s-a ajuns acum depășește orice imaginație și din punct de vedere al valorii Parlamentului (…), iar dacă partidele ar fi în situația de a avea un număr mic de locuri probabil ar trebui să fie mult mai exigent cu cei pe care îi propun pe liste sau candidați în sistem uninominal”, a susținut Traian Băsescu.

El a explicat că trebuie avută în vedere posibilitatea repetării referendumului unicameral când USL este la putere astfel încât actualii guvernanți să fie responsabilizați. AGERPRES/

Recomandările redacției