Dupa ce, marti, presedintele Traian Basescu a declarat ca isi cultiva singur legumele, seful statului a postat dovada pe o retea de socializare.

Marti seara, presedintele a postat pe Facebook Alaturi de presedintele nostru mai multe poze din gradina sa.

„Pentru ca m-am ‘laudat’ cu mica mea gradinita de legume, va arat si cateva imagini de la sfarsitul lunii august (am folosit numai rasaduri din comert) „, a scris presedintele pe reteaua de socializare.

Seful statului a postat un album intitulat „Gradinita de acasa”, in care sunt prezentate si cateva fotografii in care culege legume din gradina, impreuna cu sotia sa, Maria.

Imaginile au adunat in scurt timp sute de like-uri de la fanii virtuali.

Traian Basescu a declarat, in cadrul festivitatii dedicate Centenarului Societatatii Romane de Horticultura din Romania, ca isi revendica dreptul de a fi un mic horticultor.

„Imi revendic dreptul de a fi un mic horticultor, de trei ani nu am mai cumparat rosii, ardei, dovlecei. Le cultiv in gradina (…). Sunt un om care apreciaza mult munca dumneavoastra si am incercat sa va si imit”, a spus presedintele marti, precizand ca el insusi cultiva astfel de legume.

Basescu, pe urmele lui Michelle Obama: Isi cultiva singur rosiile

Basescu a mentionat ca a observat ca anul acesta a avut o recolta buna, spre deosebire de anul trecut, cand rosii mari s-au stricat, probabil din cauza conditiilor meteorologice.

Si Michelle Obama, sotia presedintelui american Barack Obama, se ocupa cu gradinaritul. Prima Doamna a Statelor Unite planteaza inca din 2009 la Casa Alba numeroase sortimente de legume, precum ridichi, spanac, kale, andive, cartofi, usturoi, conopida, dar si ierburi aromate.

D.R.

Recomandările redacției