BasilicaProiectul pe care l-am prezentat săptămâna trecută – „Dezvoltarea turismului cultural în Regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria Radna“ – și care constă în consolidarea şi modernizarea basilicii, este în plin proces de desfăşurare.
După cum am prezentat şi în numărul trecut al ziarului, proiectul este unul de amploare, cuprinzând o serie de lucrări grandioase, lucrări care sunt, de altfel, pe măsura valorii acestei basilici şi a acestui întreg ansamblu.
Astfel că, valoarea proiectului se ridică la sume de ordinul milioanelor de euro, mai exact proiectul are o valoare de 8.709,746 mii Euro (36.866,615 mii lei), printre lucrările prevăzute numărându-se construirea unui ascensor, amenajarea spaţiului pentru parcare, înfiinţarea unui muzeu, înfiinţarea unui Centru Informaţional, reabilitări la scara principală şi secundară a bazilicii – cu noi dotări şi o nouă arhitectură, acces carosabil în curte, terasă, precum şi multe alte lucrări de modernizare a împrejumrimilor şi a tuturor facilităţilor existente într-un astfel de spaţiu.
Deşi lucrările sunt unele de mare amploare – şi au fost demarate de abia în luna mai – ritmul în care se lucrează este unul foarte bun. Din ceea ce se vede până la acestă dată firmele constructoare fac toate eforturile ce se impun ca să se încadreze până acum în graficul de lucrări şi, implicit, în termenul final stabilit prin contract.

Recomandările redacției