Bata a depășit incidența de șase la mia de locuitori, pe când Moneasa rămâne cu restricțiile de weekend

0
253

 

Bata depășește incidența de 6 bolnavi la mia de locuitori, astfel că, de mâine, se vor aplica restricțiile din această categorie.

Localitatea Șilindia are o incidență între 2 și 3 la mia de locuitori. Între 3 și 4 se află localitățile: Petirș, Ineu, Hășmaș, Dorobanți, Sântana. Craiva a scăzut de la o valoare între 4-6, astfel în sălile de sport accesul devine general.
Între 4 și 6 bolnavi de Covid la mia de locuitori se numără Dezna și Tauț- localități noi unde incidența a crescut de la valori aflate sub 3.

Șagu și Olari urcă în această categorie din categoria 3-4, își păstrează termenele dar accesul în sălile de sport se face în baza certificatului verde (vaccinare, testare, trecere prin boală). 
Frumușeni a scăzut incidența în intervalul 4-6 de la o incidență peste 6 la finalul termenului de 14 zile, astfel că i se aplică restricțiile aferente noii categorii pentru încă 14 zile, 7.10-20.10.

Prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri.

 La Sebiș incidența a scăzut sub 7, dar peste 5,5, astfel încât se aplică de mâine, în continuare, restricțiile din această categorie. Moneasa a scăzut sub 5,5, astfel încât începând de mâine nu se mai aplică aceste tipuri de restricții:
– închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5.;
Peste 7,5 înregistrează localitățile Ususău și Ignești, unde se aplică restricțiile de mai sus (aferente depășirii incidenței 6), în fiecare zi a săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.