Bata a găzduit o inedită competiție de… tras cu arcul

0
618

La sfârșitul săptămânii trecute – vreme de două zile, sâmbătă și duminică – la Bata s-a desfășurat o deosebită competiție de… tir cu arcul. Sportivii – copii dar și categorii mai mari, au găsit găzduire… unde altundeva decât la pensiunea „La Badea Ioane“.
Firește, nu se putea găsi loc mai potrivit, știut fiind că aici a luat ființă și este găzduit de șapte ediții „Festivalul Național al Vânătorii“, manifestare de care se face „vinovat“ nimeni altul decât primarul comunei Bata, Ion Micu­rescu – un împătimit vânător sportiv, supranumit și „Badea Ion“.
„Am considerat că este de datoria noastră să sprijinim această disciplină ce are rădăcini adânci în istoria noastră la fel ca indeletnicirea străveche a vânătorii. Deoarece, după cum se știe, oamenii au vânat la începuturi cu un simplu arc cu săgeți. Firește acum vorbim de o altă tehnică, de alte vremuri dar, în principiu, metoda este cam aceeași“ a precizat succind primarul Ion Micurescu.
Detalii despre concurs
Ne-au dat câteva detalii des­pre ampla competiție și organizatorii.
„Competițiile de la fi­nele săptămânii trecute au fost organizate de Club Sportiv FitNEXT Arad, club afiliat la Federația Română de Tir cu Arcul,  înființat în anul 2011 la Arad pentru selecţionarea, iniţierea şi pregătirea de sportivi în domeniul tirului cu arcul.

Sâmbătă a fost Etapa de Campionat Național Trofeul ­Primăverii – 3D, toate cate-­goriile de vârstă, băieți și fete, individual și pe echipe, compound, bare bow, instinctiv, long bow, la care au participat sportivi legitimați la Federația Română de Tir cu Arcul.
Duminică însă a avut loc prima etapă din Campionatul «Liga de Vest –3D Bowhunting Bata», la care au participat sportivi legitimați la cluburi din România și Ungaria.
La competiția de sâmbătă, clubul arădean a fost reprezentat de trei arcași – Ionescu Alexandru, Ranca Alina și Ranca Dacian, clasați pe po­dium la final
La competiția de duminică, clubul arădean a fost reprezentat de un numar de 10 arcași dintre care 5 adulti și 5 copii. La finalul ei Fitnext Arad a obținut un loc întâi la categoria Barebow mascului prin Dacian Ranca și 4 locuri doi: Teodor Bondar Compound masculine; Ranca Alina Compound feminine, Mereanu Mara și Ranca Marius – copii.
A fost o competiție grea, solicitantă dar și frumoasă. În ambele etape, partener în organizare a fost Primăria Bata, inclusiv cu meniurile specifice zonei, încât fiecare sportiv a putut să aleagă în funcție de preferințe“ – ne preciza succint Maxim Leucuța, instructor în cadrul clubului.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.