Bata a găzduit recent o întâlnire unde s-a prezentat o nouă tehnologie pentru unele lucrări de infrastructură

0
490

O întâlnire aparte a avut loc în urmă cu câteva zile la Bata. Au participat primari din Judeţul Arad care au asistat la o prezentare susţinută de o companie specializată în construirea podurilor, tunelurilor şi a viaductelor pe structuri metalice din oţel ondulat, conducte din polietilenă şi stâlpi de iluminat metalici. La respectiv expunere a fost prezent și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Gazda prezentării, primarul comunei Bata, Ion Micurescu ne-a spus pe scurt câteva aspecte din cadrul întânirii. „În cadrul întâlnirii, primarii prezenți dar și reprezentanții unor prestatori de servicii, constructori de drumuri, au putut urmării pre­zentarea făcută de  specialiști  din cadrul firmei Via Con care au prezentat noua tehnologie, respectiv o altă generație de confecționare poduri din polietilenă de înaltă densitate, cu perete dublu folosite în special pentru construirea de podețe și subtraversari de drumuri și căi ferate, sisteme canalizare menajeră și pluvială, drenaje,etc. respective conducte Pecor Optimă. Apoi au fost prezentate conductele cu oțel ondulat Hel Cor. De asemenea, au fost prezentate structurile Multi Plan, alcătui­te din plăci oțel ondulat îmbinat prin buloane, fiind ­utilizate în structură rutieră cât și în cea feroviară, cu o deschidere până la 12 metri. Super Cor este noua generație de structură flexibilă având o capacitate portantă de aproximativ 7 ori mai mare decât cea a structurii multiplate, ceea ce permite deschideri de până la 25 de metri. Ele se folosesc la poduri, tuneluri, hangare, viaducte, pasaje denivelate, depo ­zite, pasarele pentru pietoni. Avantajele acestora sunt evidente: montarea simplă și rapidă, posibilitatea lucrărilor la temperaturi scăzute, lucrări fără oprirea traficului și reducerea timpului construcției față de cele tradiționale.
Întâlnirea  pe care am găz- duit-o a fost apreciată de toți participanții precum și de către președintele CJ Arad, domnul Iustin Cionca, el dorind să mai organizeze astfel de întâlniri informale și în alte zone ale județului“ a precizat pe scurt primarul Ion Micurescu.
În aceeași ordine de idei, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca a subliniat: „Judeţul nostru se află într-o continuă dezvoltare şi de aceea ne arătăm des­chişi faţă de orice tehnologie nouă care ne este prezentată. Dorim să facem lucrări cât mai durabile şi cât mai ieftine pentru cetăţenii noştri şi vom căuta să folosim orice avantaj pe care ni-l poate oferi tehnologia modernă”. Deoarece unul din avantajele importante ale acestei noi tehnologii este prețul, care poate fi chiar cu 50% mai mic faţă de o lucrare similară realizată cu mijloace clasice, precum și timpul scurt de execuţie: de la câteva zile până la câteva săptămâni, mult mai puţin decât în cazul structurilor clasice din beton, tehnologia a atras atenția edililor de sate dar și de orașe. „Intenţionăm să repetăm pre­z­entarea de astăzi în viitorul apropiat. Vom invita pentru aceasta la Consiliul Judeţean şi pe ceilalţi primari din judeţ care nu au fost prezenţi la Bata. De asemenea, vom prezenta aceste tehnologii reprezentanţilor Companiei de Apă Arad care ar putea să se folosească de ele în viitor în dezvoltarea reţelelor proprii din judeţul Arad”, a mai susținut președintele Consiliului Județean la finalul întâlnirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.