Bata își menține calendarul de acțiuni culturale

0
295

BATA panoramicComuna Bata organizează, de ani buni, un număr impresionant de acțiuni culturale. Ele au intrat în tradiția locului, iar apoi au devenit din ce în ce mai cunoscute în tot judeţul. Primarul comunei, Ion Micurescu, a sprijinit desfășurarea tuturor inițiativelor. Şi în 2014, Bata va găzdui o serie de acţiuni de amploare.
La Ţela, în luna iunie – la o dată ce va fi anunţată din timp, se va organiza şi în acest an „Ziua satului“.
La Bata se va desfăşura în 29 iunie – de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel „Ruga satului Bata“, sărbătoare care cinsteşte atât obiceiurile locului, cât şi frumoasele costume tradiţionale ale locuitorilor“.
La Bulci se va desfăşura, în luna august, festivalul muzical intitulat „Folk Maris“, ţinut în aer liber, în peisajul de vis al zonei din imediata vecinătate a Castelului Mocioni.
La Bata, în ultimul weekend din septembrie se va ţine „Festivalul național al vânătorii“, festival care reunește – de șase ediții, anul acesta fiind a șaptea, pe iubitorii vânătorii din multe județe și chiar din străinătate. Organizat în principal în perimetrul pensiunii „La Badea Ioane“ şi  iniţiat prin eforturile depuse de Ion Micurescu – un pasionat vânător, festivalul şi-a câştigat un loc aparte între manifestările sprijinite de Consiliul Judeţean.
Dintre evenimentele de mai mare durată se vor ține: „Tabăra de pictură de la Bata“ din luna iunie, unde un număr de pictori consa­craţi vin pentru circa o săptămână să se inspire din frumu­seţile naturii; proiectul european „Et Lettera“ din luna august, ajuns la a patra ediție anul acesta; o tabără de creaţie pentru tinerii pictori „Tabăra de cercetare etnografică“ iniţiată sub autoritatea profesoarei Rodica Colta.
Tot la Bata, înainte de Crăciun va avea loc Caravana Tradițiilor; iar în ajun de Crăciun, tradiţionala manifestare intitulată „Colindul tradiţional din Bata“, manifestare ce debutează în Ajun şi continuă în prima zi de Crăciun, strict după obiceiurile străvechi pe care primarul bătan face eforturi deosebite să le reînvie spre amintirea celor tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.