leoVicepreşedintele PC Arad Leontin Aslău a adus în discuţie pistele de bicilete din zona Podului Traian şi Aradul Nou, despre care spune că sunt o bătaie de joc la adresa arădenilor. Acesta povesteşte că zilele trecute a avut invitat un prieten din Germania, cel care i-a semnalat faptul că felul în care arată aceste piste de biciclete care au în mijlocul lor stâlpi şi semne de circulaţie, reprezintă ceva ieşit din comun. „Un prieten din Germania a fost în vizită la mine săptămâna trecută şi s-a arătat şocat de ceea ce a văzut în materie de piste de biciclete. M-a întrebat dacă aceste piste care au stâlpi în mijlocul lor, sau chiar semne de circulaţie sunt făcute la mişto şi cum de pot merge oamenii cu bicicleta pe ele”, povesteşte Leo Aslău.
Acesta a prezentat, în cadrul unei conferinţe desfăşurată la sediul PC, şi câteva fotografii care arată că mersul cu bicicleta pe aceste aşa-zise piste devine o adevărată aventură. Pentru a se putea circula este nevoie ca din când în când biciclistul să coboare de pe bicicletă şi să meargă câţiva metri pe jos pentru a ocoli stâlpul plasat pe mijlocul pistei.
Leontin Aslău se întreabă cum de un proiect făcut pe fonduri europene poate fi făcut în acest fel, fără ca nimeni să nu dea socoteală. „Proiectul este fă­cut cu focnuri europene de la BERD. Cum de lucrarea primăriei condusă de Gheorghe Falcă a putut fi recepţionată de cineva? Cum de s-a dat raportul de finalitate, nu îmi pot explica. Este o bătaie de joc la adresa arădenilor ceea ce s-a întâmplat şi eu unul mă întreb cine va răspunde pentru această situaţie”, a mai completat Leontin Aslău. (R.C.)

Recomandările redacției