Un bărbat a snopit în bătaie un prieten al vecinei pentru că i-a „deranjat” câinii. Marți, în jurul orei 15.45, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost solicitată intervenția unui echipaj, la o adresă din municipiul Arad. Sesizarea a fost făcută de către o femeie, ce locuiește la adresa respectivă reclamând faptul că, un prieten, venit să o ajute la mutarea unui corp de mobilă, este lovit de un bărbat cu pumnii, provocându-i mai multe leziuni la nivelul feței.

Jandarmii au ajuns de urgență la adresa precizată, unde l-au indentificat pe agresor, iar pentru că persoana vătămată necesita intervenția medicală de specialitate, au solicitat o ambulanță de la UPU Arad. La verificări, a rezultat că respectivul conflict a fost creat pe fondul unor neînțelegeri dintre cei doi, în speță, persoana vătămată, în timp ce transporta mobilierul, a fost deranjat de doi câini de talie mică ce se aflau în curte, iar în încercarea de a se apăra de animale, le-a împins cu piciorul, fapt ce l-a instigat pe proprietar să se manifeste violent.

Având în vedere că ,,lovirea sau orice alte acte de violență cauzatoare de suferințe fizice“  constituie infracțiune, conform prevederilor Codului Penal, jandarmii i-au întocmit agresorului, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Recomandările redacției